×

Nieuws

Nieuwe predikaathengsten van het KWPN

09 02 2010


De hengstenkeuringscommissie heeft bij de beoordeling van de hengsten op oudere nakomelingen vijf hengsten voor predikaatverhoging voorgedragen bij het Algemeen Bestuur. Onderstaand een korte motivatie:

Verlening preferent predikaat

Gribaldi
De zwarte Trakehner hengst Gribaldi is internationaal bijzonder succesvol geweest in de Grand Prix dressuur. Ook zijn kinderen treden in zijn voetsporen met als absolute crack de KWPN-erkende hengst Totilas. Ook op de merriekeuringen is Gribaldi uiterst succesvol. Van de 707 in het stamboek opgenomen merries behaalden 332 merries minimaal het ster predikaat, een zeer hoog percentage van 46%. Ook in de mannelijke lijn weet Gribaldi inmiddels door te stoten met de eerder genoemde Totilas, de Grand Prix-hengst Painted Black en de vorig jaar goedgekeurde Bodyguard.

Verlening keurpredikaat

Cantos
Deze zoon van Contender was zelf succesvol op Grand Prix niveau. Diverse kinderen zijn momenteel succesvol in de jonge paarden proeven. De fokwaarde van Cantos is 152 met een betrouwbaarheid van 90%, dus duidelijk boven de 140. De vererving van exterieur en beweging is met resp. 107 en 108 ook duidelijk boven het gemiddelde.

Mermus R
Deze zoon van Burggraaf drukt een duidelijke stempel op de KWPN-fokkerij. Diverse kinderen springen al Grand Prix. De fokwaarde van Mermus R is 140 met een betrouwbaarheid van 92%. De vererving van exterieur is met 108 bovengemiddeld en van beweging met 100 gemiddeld.

Phin Phin
De zoon van Chin Chin was succesvol in de internationale sport. Inmiddels zijn enkele van zijn nakomelingen Grand Prix of actief als internationaal springpaard. De fokwaarde van Phin Phin is 146 met een betrouwbaarheid van 87%. De vererving van exterieur en beweging is met resp. 107 en 106 ook duidelijk boven het gemiddelde.

Tangelo van de Zuuthoeve
De zoon van Narcos II was succesvol in de internationale sport. Zijn kinderen zijn succesvol op de keuringen en in de springring. De fokwaarde van Tangelo van de Zuuthoeve is 151 met een betrouwbaarheid van 89%. De vererving van exterieur is met 113 zeer hoog te noemen. Voor beweging scoort de hengst met 100 gemiddeld.

Bron: KWPN

Terug