Nieuws

Van der Mei zet Zuidlaren naar haar hand

14 02 2010


In een werkelijk zinderende barrage greep Nathalie van der Mei met Heechiem's Tersina van fokker eigenaar Hendrik van der Meer uit het Friese Bergum de hoofdprijs van 12.500,-- euro in de Grote BMC Prijs van Zuidlaren. Van der Mei vroeg vanaf de eerste galopsprong een enorm hoog tempo van de Corland-dochter en hoefde nergens het gas terug te nemen.

Eric van der Vleuten lukte het als laatste starter met VDL Groep Utascha SFN om de tijd van Van der Mei te verbeteren, maar tikte de laatste hindernisbalk uit de lepels, waardoor hij uiteindelijk slechts zesde werd.

Louis Koninckx had weer een onnavolgbaar fijn parcours neergezet, waarin op alle hindernissen foutjes werden gemaakt. Slechts tien combinaties van de 50 starters bleven uiteindelijk foutloos en gingen van start in de barrage, waarin goede tijden steeds weer verbeterd werden. Onder de combinaties die net buiten de barrage vielen ook Marc Houtzager met een geheel herstelde Opium. De lokale matador Jur Vrieling, die vrijdagavond met VDL Oramé nog het hoofdnummer wist te winnen, kwam met VDL Emmerton met twee fouten aan de eindstreep. In de barrage ging Vincent Voorn met Audi's Alpapillon Armani als eerste van start. De schimmel ging zeer snel rond, maar noteerde een tijd van 34.27 sec., die uiteindelijk slechts goed bleek voor de vierde plaats. De Belg Kevin Gielen realiseerde met Robbedoes een tijd van 32.67 sec., waarmee hij tweede werd. Robbedoes is een zoon van de hengst Lancelot, die onlangs weer door het KWPN als dekhengst werd gerehabiliteerd op grond van zijn zeer goed in de springsport presterende kinderen. De Brit Daniel Neilson zette met Milena een tijd neer van 33.78 sec en werd derde.

"Ik ben blij met deze zege, want het toont aan dat we op de goede weg zijn", lachte Van der Mei, die zei te hopen dat ze naar Bremen, Indoor Brabant en Dortmund mag. "Daarna gaan we naar buiten om ons voor te bereiden op het buitenseizoen en de Nederlandse kampioenschappen. Ik ben blij dat er tussen bondscoach Rob Ehrens en eigenaar Van der Meer overeenstemming is bereikt dat Tersina in ieder geval niet voor de wereldkampioenschappen verkocht zal worden. Ik zeg niet dat we daar naar toegaan, maar als Ehrens denkt dat we ons daarop dienen voor te bereiden, zal ik alles in het werk stellen om daar te kunnen rijden. Het zijn mooie wedstrijden die in de voorbereiding op dat WK gereden moeten worden en ik ben daar graag bij", straalde de winnares.

In het openingsparcours maakte Nathalie een klein foutje tussen twee hindernissen in, maar Tersina loste dat foutje probleemloos op. "In de barragerit heb ik mijn eigen rondje gereden en ik stond er zelf verbaasd van dat ik de tijd van Gielen had verbeterd. Echt, ik heb zo hard gereden als ik kon en ik zou niet weten waar ik nog sneller had kunnen gaan. Ik vind nu dat ik best aardig heb gereden. Als het dan net niet hard genoeg was geweest dan was het jammer, maar dan had ik mezelf niets hoeven te verwijten", aldus Van der Mei, die zei dat ze op de eerste starter na niemand het barrageparcours had zien rijden, omdat ze haar eigen rit helemaal in haar hoofd had zitten en niet afgeleid wilde worden door de andere ruiters.

Bron: KNHS

Meer info zie: www.jumpingindoorzuidlaren.nl

Uitslag Grote Prijs:

1) Nathalie van der Mei - Heechhiem's Tersina - 0 / 0 - 31.91

2) Kevin Gielen (Bel) - Robbedoes - 0 / 0 - 32.67

3) Daniel Neilson (Eng) - Milena - 0 / 0 - 33.78

4) Vincent Voorn (Dinteloord) - Audi's Alpapillon Armanie - 0 / 0 - 34.27

6) Eric van der Vleuten (Mierlo) - VDL Groep Utascha SFN - 0 / 4 - 31.66

Uitslag Youngsters (1.35m):

1) Eric van der Vleuten - VDL Groep Calypso Z - 0 -/ 0 - 30.79

2) Katharina Offel (Ukr) - Woody - 0 / 0 - 31.18

3) Dominique Greeve - Broere Wing - 0 / 0 - 31.26

Uitslag Gemeente Tynaarlo Prijs (1.50m) (za):

1) Jur Vrieling - VDL Oramé (Indoctro x G.Ramiro Z) - 0 / 0 - 37.08

2) James Peterson-Robinson (Aus) - Lanosso - 0 / 0 - 37.12

3) Katharina Offel (Ukr) - Vesuvius - 0 / 0 - 37.84

Terug