Nieuws

Merle Tasche neemt brutaal de leiding

29 04 2010


De 16-jarige Merle Tasche gaat met La Toya aan de leiding in het Nederlands kampioenschap voor junioren. De jonge amazone, die nog twee dagen per week naar school gaat, is alle andere dagen van de week te vinden in de onmiddellijke omgeving van de BWG Stables in Tubbergen.

Achter de letters BWG gaan de namen Ben, Wim en Gerco Schröder schuil.

Van de 39 combinaties die in dit kampioenschap van start gingen in de openingswedstrijd, die direct op tijd werd verreden, bleven slechts zes combinaties foutloos. Daarnaast was de tijd bepalend en Merle Tasche bleef foutloos in de snelste tijd. Stefanie van den Brink bleef met Verdi het dichtst in de buurt van de tijd van Tasche en werd tweede. Met haar andere paard Wapper had Stefanie iets langer werk en daarmee neemt zij de zevende plek in, met één strafpunt voor het overschrijden van de tijd.

De snelste tijd in deze wedstrijd werd gerealiseerd door Dennis van den Brink, het broertje van Stefanie. Dennis tikte met Royal Queen echter een paal uit de lepels en staat nu negende. Met Royal Dream bleef Dennis wel foutoos en daarmee staat hij zesde. Frank Schuttert neemt met Superstar de derde plek in, voor Sjaak Sleiderink (Denekamp) met BMC Angel Rose. Jesper Romp (Riel) staat met Van Schijndel's Kris vijfde.

Er wachten de junioren nog twee wedstrijden en op zaterdag wordt op het idyllische terrein in Mierlo de strijd om het kampioenschap definitief beslecht.

Bron: KNHS

Meer info zie: www.chmierlo.nl

Uitslag 1e onderdeel NK springen junioren:

1) Merle Tasche (Tubbergen) - La Toya - 0 / 68.79

2) Stefanie van den Brink (Nijkerk) - Verdi (Heartbreaker x Mr.Blue) - 0 / 72.07

3) Frank Schuttert (Ommen) - Superstar (No Limit x Voltaire) - 0 / 73.38

4) Sjaak Sleiderink (Denekamp) - BMC Angel Rose - 0 / 73.72

5) Jesper Romp (Riel) - Van Schijndel's Kris (Goodtimes x Burggraaf) - 0 / 74.61

6) Dennis van den Brink (Nijkerk) - Royal Dream (Indoctro x Nimmerdor) - 0 / 75.12

7) Stefanie van den Brink - Wapper (Perion x Ircolando) - 1 / 78.32

Terug