×

Nieuws

KWPN schrijft acht rijpaardhengsten in

27 05 2010


Het KWPN keurde vandaag in Stegeren acht hengsten goed voor de dekdienst. Vijf dressuurhengsten en drie springhengsten mogen een carrière als dekhengst aanvangen.

Vanochtend werden op de fraaie accommodatie van de familie Schuttert in Stegeren (Ommen) vijf dressuur- en vijf springhengsten gepresenteerd aan de hengstenkeuringscommissie. De dressuurhengsten werden alle ingeschreven, van de springhengsten vielen er twee af.

Eerder al werden drie oudere rijpaardhengsten goedgekeurd. De vierjarige Painted Black-zoon Bon Bravour en de springhengsten Eldorado van de Zeshoek (v.Clinton) en Spartacus (v.Stakkato). De hengst Curragh (Maximum Joe x Celano) was vanwege een lichte blessure niet aanwezig bij de eindpresentatie. Hij krijgt waarschijnlijk volgende week een uitgesteld examen.
De hoogste punten werden behaald door Charmeur (Florencio x Jazz), die in Den Bosch eerder dit jaar derde werd in de kampioenskeuring. Charmeur is gefokt door Huub van Helvoirt en in bezit van Barend Tamerus en Nico Witte.

Goedgekeurde springhengsten:
34 Crespo VDL (Canturo x Candillo) - 78,5 punten
44 Cédric (Cartano x Caletto) - 83 punten
389 Chapeau Valière (Wittinger x Marlon) - 84 punten

Goedgekeurde dressuurhengsten:
453 Charmeur (Florencio x Jazz) - 86,5 punten
513 Chippendale (Lord Leatherdale x Negro) - 77,5 punten
582 Cadans M (Sir Donnerhall x Pion) - 76 punten
630 Carlton Hill VDL (Uphill x Vincent) - 82 punten
682 Charming mood (Winningmood x Contango) - 76 punten


Terug