Nieuws

Landenteams junioren en young riders bekend

03 06 2010


Bondscoach Sven Harmsen heeft voor de landenwedstrijden die op het Dutch Youngster Festival in Wierden worden verreden de samenstelling van de teams bekend gemaakt.

In de equipe voor junioren, die vandaag in actie komt, koos Harmsen voor Kirsten Rikkert met Sorrento RAG, Shanice Roozeboom met Uno Cento, Jesper Romp met Van Schijndel's Kris en nationaal kampioene Stefanie van den Brink met Verdi.

Bij de young riders komen vrijdag Wouter Vos met Chelsea, Melvin Greveling met Ultimeau, Stéphanie Brugman met Qwinto en Hendrik Jan Schuttert met Cerona Z in actie op de fraaie accommodatie van De Vossenbos.

Op de eerste dag van het Dutch Youngster Festival kon er één Nederlandse zege worden begroet. Dennis van de Brink won in de Big Tour voor junioren de rubriek over 1,35 meter direct op tijd. Sjaak Sleiderink eindigde op iets meer dan drie seconden als vierde achter de Duitse amazone Cassandra Orschel met Herzblatt en de Ier Richard Howly met Caran.

De Amerikaan Nick Dello Jojo was met Malcolm de sterkste in de Big Tour voor young riders, die eveneens een parcours over 1,35 meter tegen de klok voorgeschoteld kregen. De Duitser Maximilian Weishaupt, stalruiter bij Jeroen Dubbeldam, werd met Escada tweede op bijna twee tellen. De derde plek was voor een tweede Amerikaan, Taylor Land, met Karonda von Schlosslihof CH. Beste Nederlander was Jody van Gerven, die met Tantalus als zesde eindigde, direct gevolgd door Nuri Dijks en Tobias. Stéphanie Brugman klasseerde zich met Qwinto als tiende.

Terug