Nieuws

Brentano II geƫuthanaseerd na koliekaanval

11 06 2010


De Hannoveraanse tophengst Brentano II is woensdagavond overleden. Na een zware koliekaanval stelde de dierenarts vast dat de hengst niet meer gered kon worden, waarna hij werd geƫuthanaseerd.

Brentano II was één van de stempelhengsten van de Hannoveraanse dressuurpaardenfokkerij. De zoon van Bolero en de topmerrie Glocke werd gefokt door Max Schulze Stellenfleth. In 1985 was Brentano II de kampioen van de Hannoveraanse hengstenkeuring, een jaar later was hij de reservekampioen van het verrichtingsonderzoek en in 2003 werd Brentano II uitgeroepen tot Hengst van het Jaar.

Er zijn 1880 nakomelingen van Brentano II geregistreerd bij het Hannoveraner Verband. 23 zonen zijn goedgekeurd voor de dekdienst en 514 dochters staan als fokmerrie geregistreerd. Zijn staatspremiedochter Bona Dea werd in 2000 uitgeroepen tot kampioene van de Rathje Niebuhr Schau. Op de Brandenburgse stoeterij in Neustadt-Dosse zorgde Brentano's dochter Poesie voor de legendarische Poetin en een dynastie aan goedgekeurde zonen, de broers Samba Hit.

In de sport zijn Brentina en haar volle broer Barclay (beide actief op de Olympische Spelen van Athene) de beroemdste nazaten van Brentano II.

Bron: eurodressage.com

Terug