Nieuws

Nuri Dijks en Hendrik Jan Schuttert uitblinkers

09 07 2010


Nuri Dijks en Hendrik Jan Schuttert waren de uitblinkers op de eerste dag van het CSI Twente. Beiden boekten twee zeges.

Nuri Dijks sloot de dag af zoals hij die begon: met een eclatante zege. In de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van het CSI2 liet hij er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Met Tobias vloog Dijks over de hindernissen. Toen de balans werd opgemaakt, kwam Mareille Schröder met Virginia na een fraaie rit op 2,98 seconde nog het dichtst bij hem in de buurt . Anne-Liza Makkinga volgde met Boeve's Montreux de oud-Lattropse op de voet, op 3,01 seconde van Dijks.

Samen met broer Demi heerste Nuri Dijks vrijdagochtend in de eerste rubriek over 1,30 meter direct op tijd in het CSI2. Nuri triomfeerde met de elfjarige schimmelhengst Armani (Darco x Animo) in een tijd van 64,66 seconde, Demi eindigde in 65,52 seconde met Vogue als tweede.

Hendrik Jan Schuttert kende een vliegende start van het 36ste CSI Twente. De Ommenaar greep na zijn derde plaats met Zudith in die openingsrubriek twee zeges op de eerste dag. In de eerste kwalificatiewedstrijd voor de finale van de Youngster Tour bleef hij met een verschil van driehonderdste seconde in 70,75 seconde Dennis van den Brink met Ultra voor. Nicole Botma eindigde in de strijd om de Stal Wiemselbach Prijs als derde met Wallstreet CJS (71,05).

Hendrik Jan Schuttert schreef vervolgens ook de finale voor vijfjarige springpaarden op zijn naam met Ace (v. Berlin). In een tijd van 66,61 seconde klopte hij Chantal Regter op Arthos R (v. Namelus R) met ruim een seconde verschil.

Bron: persbericht

Terug