Nieuws

Goede dressuurpaarden bij SK Ede

23 07 2010


Het was gisteren een goede keuringsdag in Ede. Van de 35 merries kregen er 19 het sterpredikaat, waarvan de helft met minimaal 80 punten voor het vrij bewegen. Inspecteur Dirk Reijne was daarmee zeer tevreden.

Tot de meest opvallende paarden van de dag behoorde Jazz-dochter Cassey van f/e M. Tijssen uit Lienden. "Een hoogbenige merrie met veel ras en uitstraling en een goed dressuurmodel. In beweging liet ze veel beentechniek, afdruk en houding zien. Voor zowel de draf, die zeer aansprekend was, als de houding kreeg ze 85 punten", lichtte Dirk Reijne toe. Moeder Sissy is een volle zus van het nationale dressuurpaard Rapaz. Ook de goed ontwikkelde Vivaldi-dochter C'Est Moi van f/e E.T. Ten Bosch uit Driel deed goede zaken. De prok-merrie werd ster met 85 punten voor het exterieur en 80 voor het vrij bewegen. "Een zeer fraai gemodelleerde merrie met een aansprekende voorhand en veel uitstraling. Draven deed ze op een goede manier en ze liet veel houding zien in beweging." Moeder Minou is een halfzus van de NMK-kampioene van 2002: Sunny Girl (v.Jazz).

Uphill-dochter Cjoetta van fokker G.W. van Norel uit Wapenveld en eigenaresse Alexandra van der Peijl uit Oene viel ook op met haar bewegingskwaliteiten. "De merrie is voldoende langgelijnd en heeft een iets hellende croupe, maar in beweging maakt ze zich groot met veel afdruk en houding." Cjoetta is gefokt uit een halfzus van de KWPN-hengst Facet (v.Vanitas), die internationaal in de dressuursport is uitgebracht. Cjoetta kreeg 75 punten voor exterieur en 85 voor bewegen. Met 90 punten voor zowel de draf als de galop, en een puntentotaal van 85 voor beweging deed ook de correct gebouwde Charlotte (v.Vivaldi) van f/e M. Tijssen uit Lienden goede zaken in Ede. De merrie heeft een zeer goede draf en extra galoppade.

Vrijdag is de laatste stamboekkeuring, in Brummen.

Bron: KWPN

Terug