Nieuws

Emmelie Scholtens en Astrix winnen kwalificatie vijfjarigen

05 08 2010


De vijfjarige hengst Astrix (Obelisk x Olivi) en Emmelie Scholtens wonnen vanmiddag in Verden overtuigend de kwalificatiewedstrijd voor het Wereldkampioenschap jonge dressuurpaarden met een puntentotaal van 8,84.

De hengst Damon Jerome, een zoon van voormalig Wereldkampioen Damon Hill (mv. Guy Laroche) werd met 8.82 pnt ex aequo tweede met Lissaro van de Helle (v. Lissabon x Matcho AA), gereden door de Duitse Claudia Rüscher.

De Westfaals goedgekeurde hengst Schuhmacher, een zoon van Stedinger x Weltmeyer, eveneens gereden door Claudia Rüscher, werd vierde met 8.64 pnt. Vijfde werden Eva Möller en de Oldenburger hengst Sarkozy met 8.46 pnt.

Vai Bruntink scoorde met Anne Beth 8,02 punten, waarmee zij in deze selectie voor de finale van komende zaterdag als twaalfde eindigde. Christa Laarakkers en Aston Martin eindigden voorlopig als 13-de (7,94). Kirsten Beckers en Broere Argentino verzamelden 7,72 en werden 22-ste, Annerijke en Allright moesten zich met een plaats in de achterhoede (29-ste en 31-ste) genoegen nemen.

Terug