Nieuws

Te koop: een veulen van Totilas en Reine B

13 08 2010


De grote Duitse hengstenopfokker Heinrich Ramsbrock verzuchtte onlangs in 'Het Sportpaard' dat de veulens van Totilas volgend jaar wel onbetaalbaar zullen zijn. Binnenkort komt het eerste veulen van Totilas te koop op de Nationale Veulenveiling Prinsjedag. In de vorm van een embryo in een draagmoeder. De natuurlijke moeder is ook niet de minste: de Grand Prix-merrie Reine B.

In de fokkerij moet je er als eerste bij zijn om het beste te bezitten. De nieuwste ontwikkelingen rond het beste fokmateriaal garanderen de grootste genetische vooruitgang. Daarom veilt de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag elk jaar een aantal uitzonderlijk interessante embryo's. Deze bevinden zich reeds in draagmoeders, de embryo's gaan vergezeld van een drachtigheidsverklaring.

De hele wereld probeerde dit jaar een merrie drachtig te krijgen van het fenomeen Totilas. De Prinsjesdagveiling biedt als eerste een embryo van deze grootheid aan. Dat wordt volgend jaar niet zo maar een veulen van de drievoudige wereldrecordhouder, de moeder is ook een beroemdheid. Reine B (Rubinstein x Dola elite pref prest sport-dres van Vincent) maakte dit jaar haar debuut in de Grand Prix onder Lotje Schoots. Haar moeder Dola is ook de moeder van de succesvolle Lichte Tour-paarden Inca, Julia B, Tsarina B en Urchin B.

Verwachte geboortedatum van dit embryo: 3 april 2011

Uit de moeder van de Europees kampioen van 2005 Montender wordt een embryo aangeboden van Mylord Carthago. Montender's moeder Jesprit sprong zelf op 1.30-niveau en leverde naast Montender ook het nationale springpaard Argonaut (v.Amsterdam). De vader van het embryo wordt algemeen gezien als één van de beste springpaarden ter wereld. Mylord Carthago is zelf gefokt uit een uitzonderlijke moederstam, de lijn van grootmoeder Nifrane die onder meer Norton d'Eole, Bamako de Muze en A Big Boy opleverde

Verwachte geboortedatum van dit embryo: 03-05-2011

Uit een zus van de Grand Prix-hengst IPS Painted Black wordt een embryo van Jazz aangeboden. Jazz, Gribaldi en Ferro zijn dus de eerste drie hengsten in de afstamming van dit embryo: drie keer Grand Prix-dressuur, drie keer topsucces in sport en fokkerij.

Grootmoeder Litchy is een uitzonderlijk waardevolle fokmerrie. Zij is onder meer ook de moeder van de dressuurhengst Zizi Top (v.Tango).

Verwachte geboortedatum 24-04-2011

Met Mylord Carthago als vader en een volle zus van Carthago als grootmoeder rijzen de verwachtingen rond embryo nummer 4 de pan uit. Een formidabel voorbeeld van lijnenteelt met fokzuiverheid voor explosieve springgenen als uitgangspunt. Numero Uno zorgt als grootvader van dit extreem interessante embryo voor extra verwachtingswaarde.

Verwachte geboortedatum 26-01-2011

Terug