Nieuws

Stal Roelofs Fokker van het Jaar

19 08 2010


Opnieuw gaat de titel Fokker van het Jaar in de springrichting naar een stal met een echte prestatiefokkerij. Al meer dan 35 jaar heeft Stal Roelofs alle fases in de fokkerij doorlopen en is eigenlijk de tijd altijd ver vooruit geweest met een duidelijke visie. Op het gebied van hengstenkeuze, opfok, selectie goedgekeurde hengsten en paarden in de internationale sport wordt naam en faam gemaakt in binnen- en buitenland. Deze prestatie heeft samen met de vele nominaties van verschillende regio’s tot gevolg dat de titel Fokker van het Jaar niet kon uitblijven.

Bij de huldiging kwamen Zazou R onder het zadel van Ben Schröder en Arthos R met Chantal Regter binnen. Sam R, Namelus R en de nog in zeer goede conditie verkerende 24-jarige moeder van Namelus R, Eamelusiena, met een veulen aan de voet van Tolan R kwamen aan de hand de baan binnen. Herman Roelofs de grondlegger en grote man achter het succes van deze fokstal en bedrijfsleider Arnold Kootstra mochten samen plaatsnemen in de koets voor een ereronde.

"Geweldig! Het is geweldig om dit zelf mee te mogen maken. We hebben hier met elkaar, met alle medewerkers, aan gewerkt", vertelt de heer Roelofs nog nagenietend van zijn ereronde in de koets. Ook Arnold Kootstra, bedrijfsleider van Stal Roelofs, werd in de huldiging betrokken. "Het is ons gelukt om onze filosofie uit te voeren. We hebben de hengsten Joost en Abgar in zowel de vader- als de moederlijn in de fokkerij gekregen." Zijn favoriet, de kampioenshengst Arthos R, ziet hij als het ultieme resultaat van zijn werk voor Stal Roelofs. "Arthos R spant de kroon, we hebben zowel zijn vader als zijn moeder en de lijn daarachter zelf gefokt en geselecteerd."

Stal Roelofs is destijds begonnen met de omvorming van beste Groninger stammen naar een modern springpaard met behulp van de hengsten Abgar xx en Joost. Vervolgens is de bloedbasis verbreed met behulp van prestatiehengsten. De fokkerij is voortgezet met alleen de allerbeste merrielijnen. Deze visie gekoppeld aan veel doorzettingsvermogen en een gezond nuchter verstand heeft de Fokker van het Jaar geen windeieren gelegd. Door strenge, systematische selectie op afstamming, springkwaliteiten, karakter en gezondheid heeft de fokkerij van Stal Roelofs toppaarden opgeleverd.

Bron: KWPN

Terug