×

Nieuws

Een team vol Eurocommerce-paarden

09 09 2010


Nathalie van der Mei toonde zich in Calgary, waar deze week de Spruce Meadows Masters wordt verreden met op zaterdag de landenwedstrijd, zeer ingenomen met de komst van maar liefst drie Eurocommerce paarden naar haar stal. "Voor mijn sportieve carrière is de komst van maar liefst drie nieuwe paarden een enorme impuls", aldus Van der Mei.

Van der Mei krijgt van Eurocommerce de paarden Eurocommerce Ultimo (v. Heartbreaker), Eurocommerce Top Secret (v. Calvaro) en Eurocommerce Osaka (v. Washington) ter beschikking. "Dit zijn alle drie paarden met veel potentie. Je hoort mij nog niet zeggen dat ik vanaf nu echt internationaal ga doorbreken, maar ik hoop er natuurlijk wel op. Ik ga de komende weken lekker thuis met deze paarden aan het werk en zie dan wel waar we uitkomen".

Gerco Schröder ziet het onderbrengen van een negental paarden uit de stal van Eurocommerce bij nieuwe ruiters als uiterst positief. "De oudere paarden, Eurocommerce New Orleans en Eurocommerce Pennsylvania, hou ik zelf en daarnaast heb ik nog de beschikking over de hengsten Eurocommerce Canturano (v. Canturo) en Vingino (v. Voltaire) en een aantal hele goede zeven- en achtjarige paarden. Door deze - in goed overleg met mijn broer Wim en mij genomen - stap van Stal Eurocommerce hopen wij ruiters die zich volledig op de sport concentreren in staat te stellen topprestaties te gaan leveren. Daar komt bij dat Ger Visser het mooi vindt om meerdere combinaties met het logo van zijn stal op internationale wedstrijden in actie te zien."

"Het is zeker niet zo dat wij Wout-Jan van der Schans, Angelique Hoorn en Nathalie van der Mei uitsluitend en alleen in staat willen stellen om onze paarden in de kijker te rijden van mogelijke kopers. Er zal best wel eens een paard verkocht worden, maar het eerste doel is toch nadrukkelijk presteren", aldus Gerco, die er aan hecht te melden dat de keuze voor deze drie ruiters ook in goed overleg heeft plaatsgevonden tussen enerzijds Ger Visser en anderzijds Wim en Gerco. "Vergeet niet dat in het verleden ook heel veel geld is geboden voor de paarden die ik reed, maar die zijn ook nooit verkocht, en de wens om sportieve prestaties neer te zetten is leidend geweest", aldus Gerco Schröder.

De samenwerking tussen de BWG Stables in Tubbergen (Ben, Wim en Gerco) en Eurocommerce blijft bestaan. "We hebben nog steeds paarden samen, maar we gaan misschien beide iets meer een eigen koers varen", aldus Gerco, die er aan toevoegt: "De springsport is een geweldig mooie sport en het wordt alleen maar mooier als je de sport bedrijft samen met mensen die voor honderd procent voor die sport gaan. Met deze weloverwogen actie van Stal Eurocommerce kan de internationale springsport in Nederland een stap voorwaarts maken. Ik denk dat het op termijn best wel eens mogelijk zal zijn dat de gehele Nederlandse equipe in een landenwedstrijd uit Eurocommerce paarden zal kunnen bestaan".

Wout-Jan van der Schans heeft nu de beschikking over Eurocommerce Miami, Eurocommerce Sacramento, Eurocommerce Seoul (v. Thunder van de Zuuthoeve) en Eurocommerce Ultimo (v. Andiamo), Angelique Hoorn heeft eerst de beschikking gekregen over Eurocommerce Vaillant (v. For Pleasure), maar volgens Gerco Schröder komen daar nog één of twee paarden bij.

Bron: KNHS

Terug