Nieuws

23 hengsten richting aanlevering najaarsonderzoek

15 09 2010


Vandaag vond de tweede zadelpresentatie plaats van het najaarsonderzoek. Bij de dressuurhengsten viel het doek voor C.C. Strider (v.Son de Niro) en Calm Pleasure (v.Uptown), bij de springhengsten mogen alle tien getoonde hengsten naar de aanlevering op 6 oktober.

Bij de springhengsten bleven er twee afwezig. Chanel (v.Tangelo van de Zuuthoeve) werd, na een matige presentatie tijdens de eerste beoordeling, afgemeld door de eigenaren. Calypso P (v.Vingino), de nummer drie van Den Bosch, kampt met een kleine blessure en is daardoor ook afgemeld voor dit onderzoek.

Over het algemeen waren de springhengsten goed trainbaar. Een opvallende hengst was N-Cristallo (v.Numero Uno), die een goed model combineert met een fijne galoppade. Hij springt met veel reflexen en afdruk, het voorbeen is nog wat wisselend. Ook met veel bascule sprong Campari (v.Ustinov), die snel van de vloer springt en inzet toont. De royaal ontwikkelde hengstenkeuringskampioen Cosun (v.Up to Date) imponeerde met extreem veel afdruk in galop en veel bascule op de sprong. Ook Can Can VL (v.Ukato) viel positief op, hij springt met een goede techniek en veel afdruk.

Bij de dressuurhengsten verschenen er 15 in de baan, waarvan er 13 groen licht kregen. Enkele opvallende hengsten waren de goed bewegende Cupido (v.Daddy Cool), die drie goede basisgangen heeft en zich fijn laat rijden. Ook Chagall (v.Jazz) maakte wederom een goede indruk, de hengst beschikt over veel houding en souplesse en lijkt heel bewerkbaar. Wel is hij behoorlijk frans in de voorstand. Ook halfbroer Clapton (mv.Welt Hit II) viel positief op met zijn fraaie model en gemakkelijke bewegingen. Hengstenkeuringskampioen Cover Story (v.Oscar) imponeerde met zijn goede galop en stap, wel was hij minder constant in de aanleuning dan bij de vorige presentatie. Een blikvanger bleek Crespo B (v.Vivaldi), die met name in draf met veel houding en uitstraling door de baan ging. In de galop mag hij zich losser laten. C.C. Strider (voorheen Colijn) (v.Son de Niro) werd afgewezen omdat hij meer had moeten overtuigen met zijn lichaamsgebruik en afdruk, Calm Pleasure (v.Uptown) bleek in alle gangen te weinig bergop en te weinig atletisch om door te mogen. De vierjarige Beijing (v.Scandic) was van tevoren afgemeld door de eigenaren, na een matige presentatie de vorige keer. Daarmee vervolgt het onderzoek met 10 springhengsten en 13 dressuurhengsten.

Lees een uitgebreider verslag in Het Sportpaard van a.s. dinsdag.

(JS)

Terug