Nieuws

Goede IBOP-oogst in Stuifzand

24 09 2010


Tijdens de IBOP (dressuur en springen) werden een paar opvallend presterende merries beoordeeld in het Drentse Stuifzand. Inspecteurs Dirk Reijne en Henk Dirksen kregen in totaal 20 paarden in de ring, drie merries haalden een totaal score van 80 punten of meer.

De twee hoogste dagscores werden behaald door Florencio-dochter Cinea M en Ultimo-dochter Arona. Beide merries kregen een totaalscore van 80,5 punt.

Arona (fokker G.J. Vrielink uit Deurningen) van De Radstake uit Varsseveld heeft een sterk gedragen galop, waarbij ze ook veel souplesse toont. Op de sprong toont ze een heel goed lichaamsgebruik, waarbij haar voorbeengebruik elke keer opvallend is. Daarnaast lijkt de merrie ook over vermogen te beschikken. Ze kreeg voor de instelling een 8,5 op haar mooie cijferlijst en voor de overige onderdelen scoorde ze achten.

Chin Chin-dochter Chin Chin's Lady N (fokker J.C.H. Nuyens uit Limmen) van G.J. Kappert uit Geesteren behaalde een mooie totaal score van 79 punten. De merrie die opvalt door haar drie sterke basisgangen lijkt over een onbegrensd vermogen te beschikken, hier kreeg ze dan ook een 9 voor op haar protocol. Nog een opvallende merrie was de Cicero Z van Paemel-dochter Cicera (f/g H.K. Vruwink-Berenschot uit Winterswijk Miste). Deze merrie viel op door haar goede reflexen waarbij ze elke keer veel overzicht toont op de sprong. Ze kreeg een mooie totaalscore van 78,5 punt.

In de dressuurrichting danste Cinea M van f/g Stoeterij het Maalwater naar een mooie score. De met veel souplesse bewegende merrie valt op door haar sterke draf, hier kreeg ze dan ook een 9 voor op haar cijferlijst. Daarnaast laat ze zich voor een driejarige merrie al heel goed bewerken. De meeste concurrentie kreeg ze van de zeer charmante Houston-dochter Caja E van f/g G.C. van Eck uit Linde. Deze merrie die van nature een hele mooie zelfhouding heeft, viel op door goede souplesse in alle drie basisgangen.

Nog een heel opvallende merrie was Cissy-Balia van f/e Gabrielle Röst-De Groot uit Stroe. Deze dochter van oud NMK kampioene Sybalia toonde ook veel souplesse in beweging, waarbij haar sterke galop opviel.

Bron: KWPN

Terug