×

Nieuws

Saudische investeringen renderen op WK

06 10 2010


Vier combinaties zijn na twee dagen springen op het Wereldkampioenschap in Lexington nog steeds zonder hindernisfouten. Onder hen de twee sensationele aankopen van Saudi Equestrian, de investeringsmaatschappij van de Saudi-Arabische hippische federatie.

Saudi Equestrian kocht afgelopen zomer voor 2,5 miljoen euro de speciale merrie SNAI Seldana, die nu een perfect paar vormt met de geweldig rijdende Abdullah al Sharbatly. Vanwege een langzame tijd in het jachtparcours staat Sharbatly slechts 17-de.

De leiding in de wedstrijd is nu in handen van de andere spectaculaire aankoop van enkele maanden geleden, de hengst Presley Boy, die voor zes miljoen dollar in Saudische handen zou zijn overgegaan. De bronzen medaillewinnaar van Sydney Khaled al Eid vormt met de superieur springende Presley Boy een perfecte combinatie. In het jachtparcours reed de Saudiër met het mes tussen de tanden naar de vijfde plaats, gisteren kwam hij met zijn crack nergens in problemen.

Op de tweede plaats volgt de Braziliaan Rodrigo Pesso met HH Rebozo, zoon van twee beroemde ouders: Tlaloc la Silla (deelnemer aan het WK in Jerez 2002) en het voormalige internationale springpaard Renata la Silla, die haar carriere vervolgde als fokmerrie bij Alfonso Romo.

Ook Philippe Lejeune raakte met de geweldig springende hengst Vigo d'Arsouilles nog geen balk aan en staat voorlopig derde. De vierde plaats is in handen van Carsten-Otto Nagel, die met Corradina in het openingsparcours één springfout maakte.

Marc Houtzager is de beste Nederlander op een 35e plaats, Harrie Smolders staat op plek 52, Jur Vrieling op 57 en Eric van der Vleuten op plaats 61.

Lees dinsdag alles over het WK springen in Het Sportpaard.

Tussenstand individuele klassement:

1) Khaled Al Eid (KSA) - Presley Boy - 2.20
2) Rodrigo Pessoa (Bra) - HH Rebozo - 2.80
3) Philippe Lejeune (Bel) - Vigo d'Arsoulles - 3.11
35) Marc Houtzager - HBC Tamino - 8
52) Harrie Smolders - Exquis Walnut de Muze - 12.44
57) Jur Vrieling - VDL Bubalu - 13.37
61) Eric van der Vleuten - VDL Groep Utascha SFN - 14.15

Terug