×

Nieuws

Leon Thijssen opnieuw in de Oslose prijzen

17 10 2010


In de eerste wedstrijd van het wereldbeker seizoen, waarvan de finale in april in Leipzig zal worden verreden, leverde Leon Thijssen met Tyson een voortreffelijke prestatie door vijfde te worden.

Zes combinaties hadden zich voor deze barrage weten te plaatsen, waarin Thijssen met Tyson als één van de eerste van start moest gaan. Leon nam in deze barragerit geen risico's, waardoor hij toe moest zien hoe de vier na hem komende ruiters allen foutloos onder zijn tijd doken. De Duitser Christian Ahlmann zegevierde met Taloubet Z, voor zijn landgenoot Ludger Beerbaum, die Chaman aan de start bracht, terwijl de derde plek ook naar een Duitser ging en wel Lars Nieberg met Levito.

Eric van der Vleuten, die in deze wedstrijd VDL Groep Kaïd aan de start bracht, noteerde in het basisparcours twee springfouten en eindigde als 19de. Vincent Voorn, die met Audi's Alpapillon Armani van start ging, kreeg naast twee springfouten ook nog een strafpunt voor het overschrijden van de tijd aan zijn rijbroek en werd uiteindelijk 23ste. Henk van de Pol met Abeltje Z en Leopold van Asten met VDL Groep Amelie liepen tegen drie springfouten aan en werden 29ste en 30ste. Albert Zoer bracht in deze wedstrijd Uraguay aan de start en noteerde in het basisparcours vier springfouten, waardoor hij als 34ste eindigde.

Dat Leon Thijssen de hengst Tyson voortreffelijk in vorm heeft bewees de ruiter al op zaterdag, door in de Rikstoto Grand Prix als tweede te eindigen achter de Duitser Marco Kütscher met Cash. Albert Zoer wist in deze wedstrijd met de schimmel Uraguay wel tot de barrage door te dringen en werd zesde. In het jachtparcours op zaterdagavond zadelde Leon Thijssen de merrie Ulena (Baloubet du Rouet) en reed ook hiermee naar de tweede plaats, op de voet gevolgd door Henk van de Pol met Flicka. De zege in deze wedstrijd ging naar de Duitser Daniel Deusser met Vonka. In het Knock Out springen op zondagochtend moest Leopold van Asten pas in de finale het onderspit delven. Van Asten, die van start ging in deze wedstrijd met VDL Groep Issis du Marais, versloeg eerst de Italiaan Emanuele Gaudiano. Daarna versloeg hij de Deense Tina Lund met Chubon Ravnes-Have, om daarna de Belg Rik Hemeryck met Brono van het Lindehof uit te schakelen. In de finale bleek de Fransman Roger Yves Bost met Kire Royal Star net iets te snel.

Bron: KNHS

Meer info zie: www.oslohorseshow.com

Uitslag Rolex FEi World Cup:

1) Christian Ahlmann (Dui) - Taloubet Z - 0 / 0 - 41.40

2) Ludger Beerbaum (Dui) - Chaman - 0 / 0 - 42.12

3) Lars Nieberg (Dui) - Levito - 0 / 0 - 43.33

5) Leon Thijssen (Baarlo) - Tyson (Numero Uno x Voltaire) - 0 / 0 - 47.99

19) Eric van der Vleuten (Mierlo) - VDL Groep Kaïd - 8

23) Vincent Voorn (Dinteloord) - Audi's Alpapillon-Armanie - 9

29) Henk van de Pol (Knegsel) - Abeltje Z - 12

30) Leopold van Asten (Duizel) - VDL Groep Amelie (v. Luidam) - 12

34) Albert Zoer (Echten) - Uraguay (Nairobi x Colino) - 16

Uitslag Rikstoto Grand Prix:

1) Marco Kutscher (Dui) - Cash - 0 / 0 - 42.17

2) Leon Thijssen - Tyson - 0 / 0 - 42.85

3) Philipp Weishaupt (Dui) - Catoki - 0 / 0 - 43.74

Terug