Nieuws

Matige jaargang Hannoveraanse hengsten

22 10 2010


De nieuwe jaargang hengsten van het Hannoveraner Verband stelde vanmiddag in de vernieuwde Niedersachsenhalle enigszins teleur. De hengstenkeuringscommissie selecteerde 31 dressuurhengsten. Het aanbod van springhengsten was bijzonder klein. Uiteindelijk kregen 15 hengsten de kans. Morgen vinden de kampioenskeuring en de veiling plaats.

In de nieuwe jaargang is de algemene kwaliteit van bouw en beweging wel in orde. Maar uitschieters waren er nauwelijks. Het meest opvallende paard van de keuring was de volle broer van St. Moritz, maar van Sandro Hit moet Hannover de genetische vooruitgang niet verwachten. Andere dressuurhengsten die zich onderscheidden waren cat.nr 66 Sir Donnerhall x Lauries Crusador xx en de mooie donkere vos cat.nr 5 Brentano II x Donnerhall x Lauries Crusador xx.

In de kleine springjaargang met slechts 21 op de hoofdkeuring gepresenteerde hengsten bevonden zich nog minder highlights. Zonen van Quality en Stalypso imponeerden in elk geval met hun model en kwaliteit op de sprong, maar vermogen kwamen zij tekort.

Lees dinsdag alles over de Hannoveraanse hengstenkeuring in Het Sportpaard.

Terug