Wordt HT-lid

Nieuwsberichten


Springpaardenfonds koopt en verkoopt

29 okt. 2010

Het Springpaarden Fonds Nederland heeft de vierjarige merrie Bengel aangekocht. Deze dochter van Jupilot werd gefokt door G.F. Os te Uden. Het SFN nam onlamgs afscheid van For Holland SFN.

De op 30 maart 2006 geboren vosmerrie Bengel heeft als moeder de merrie Vlegel. Tot op heden is Bengel de enige bij het KWPN geregistreerde nakomeling van de verder predicaatloze Vlegel. Bengel is een stermerrie en zij kreeg voor haar IBOP proef 75 punten. De moeder van Vlegel is de merrie Kelanca, die als vader Wellington heeft. De iets stekelharige donkere vos Kelanca heeft de KWPN predicaten keur en sport en werd gefokt door T. Verhees te Waspik.

Onder de naam Voetske heeft onder andere Eric van der Vleuten deze in 1992 geboren merrie in de nationale sport uitgebracht. "Ik kan mij de merrie nog goed herinneren. Het was een heel fijn beestje. Niet te groot, net 1.62 m., maar ze had een super instelling en toonde veel kwaliteit. Ik heb haar een aantal malen gestart in wedstrijden op 1.30 m. en 1.35 m. niveau. Het was geen merrie voor het zwaarste werk, maar ze wilde geen fout maken", aldus Van der Vleuten.

Bengel SFN zal eerst worden ondergebracht bij Rogier Linssen te Kessel.

Het SFN heeft onlangs afscheid genomen van het paard VDL Groep For Holland SFN.

Bron: SFN

Snow
Snow
Snow
Snow