×

Nieuws

Rubert R gecastreerd om springcarrière

01 12 2010


Murka's Rubert R (Mermus R x Joost) is gecastreerd ten behoeve van de sport. Als hengst was de KWPN'er, goedgekeurd bij Zangersheide, zeer succesvol onder Ben Schröder. Een pas negenjarige Rubert won in 2007 ondermeer de Grote Prijs op Outdoor Gelderland en werd tweede in de zware GP van Dublin. Stal Roelofs besloot Rubert echter te verkopen, ondanks dat het KWPN op dat moment een positief advies had afgegeven en de hengst via een vijfdaags karakteronderzoek wilde keuren.

Voorzitter van de hengstenkeuringscommissie Arie Hamoen: 'We hebben dit karakteronderzoek later nog zelfs bij de nieuwe eigenaar in Amerika voorgesteld, maar die gaf ook niet thuis.'
Rubert R kwam onder het zadel van Peter Charles terecht. Tot zeer grote successen leidde de ruitertransfer niet, het werd mede gewijd aan het hengst zijn van de nu 12-jarige Mermus-zoon. Er werd uiteindelijk besloten tot een castratie en dit niet geheel zonder succes. Begin deze maand werden Charles en Rubert zevende in de Grote Prijs van Montpellier en afgelopen weekend stonden ze tweede in de belangrijkste bijrubriek van de Audi Masters te Brussel.

Bron: dehoefslag.nl

Terug