Nieuws

Zangersheide-hengst Coriano Z overleden

10 12 2010


De Holsteinse gefokte Zangersheide-hengst Coriano Z (Corrado I x Lord) is op Stoeterij Zangersheide op 20-jarige leeftijd overleden na een ongeluk, met een gebroken been als spijtig gevolg.

De sport en fokhengst Coriano Z heeft een bijzondere betekenis gehad in de sportcarrière van Judy-Ann Melchior. Met Coriano Z maakte Judy haar overstap van de pony's naar de paarden. Met succes, Judy-Ann Melchior werd er in 2003 Belgisch kampioen mee.

Coriano Z is een zoon van Corrado I, die in de sport werd uitgebracht door Franke Sloothaak. Coriano's moeder Option (Holsteiner stam 318d2) is tevens de grootmoeder van de hengsten Corofino I-II. De springgenen van Coriano Z werden in zijn eerste jaargangen als dekhengst in Holstein al doorgegeven aan internationals zoals Coeur de Lion, Condios en Curtis. Tijdens de Holsteiner hengstenkeuringen in 2002 en 2003 werden al drie zonen van Coriano Z goedgekeurd. Het bloed van Coriano Z is op Stoeterij Zangersheide ook aanwezig via de hengst Caritano Z (Carthago Z x Coriano Z).

Terug