×

Nieuws

Bernini slaat nu wel toe, Zavell weer vooraan

16 12 2010


In de zwaarste springklasse van de GMB Hengstencompetitie was het gisteravond in hippisch centrum Den Goubergh opnieuw Zavall VDL die met Jur Vrieling het beste resultaat neerzette. In de lichtste klasse maakte Willem Greve het verschil met Bernini, die in Hengelo nog erg moest wennen aan zijn tijdelijke ruiter Ben Schröder. Amadeus won de klase M op imponerende wijze.

Opnieuw was het de ambitieuze Jur Vrieling die in Zavall VDL de perfecte partner vond voor een winnende omloop in de barrage van de klasse Z/ZZ. De 0 in 27.86 was een waanzinnig resultaat, dik twee seconden sneller dan Cuba van Joris van Helmond die toch ook niet lang onderweg waren (0/29.91). Rob de Bruin werd derde met Dulf van den Bisschop (0/30.40), gevolgd door Dynamite van het Hazelarenhoekje/Bart Gommeren (0/31.06) en Deen's Casmier/Franklin Posmus. ook Zacharov/Eric van der Vleuten, Wietvot/Steven Veldhuis, Eldorado van de Zeshoek/Jeroen Dubbeldam en Zelote VDL/Mark Jespers lieten fraaie dubbele nulrondes zien.

Een sterk veld streed in de klasse M om de prijzen. Amadeus en Dave Maarse trokken aan het langste eind: 0/36.44. Slechts een fractie langzamer was de winnaar van Hengelo, VDL Groep Aristo Z, gereden door Maikel van der Vleuten (0/37.72). Jur Vrieling stuurde Azteca VDL naar het derde geld, VDL-collega Arezzo werd met Dennis Van Tilburg vierde. Advance en Arthos R volgden met mooie dubbele nulrondes op de plaatsen vijf en zes.

Twee weken geleden eindigde het toptalent Bernini nog als laatste. De gevoelige zoon van Vigo d'Arsouilles accepteerde het niet zo maar dat Ben Schröder op z'n rug zat, vanwege het verblijf van vaste ruiter Willem Greve in het buitenland. Maar in Roosendaal was de combinatie weer herenigd en dat was te zien: met 49,5 punt schreef Bernini de Roosendaalse omloop van de GMB-competitie op zijn naam. Hij werd op de hielen gezeten door Baltic VDL (49), twee weken geleden onder Jur Vrieling nog winnaar in Hengelo. De derde plaats (48) was voor nog een toptalent: BMC Breitling LS, gereden door Jeroen Dubbeldam.

Boss VDL en Dennis Van Tilburg moesten op plaats vier enigszins afstand bewaren (45), Bustique en Michel Hendrix werden vijfde (44.5).

Lees dinsdag alles over de GMB Hengstencompetitie in Het Sportpaard.

Terug