Wordt HT-lid

Nieuwsberichten


Stall Hell verkoopt alle paarden, ook Calido

23 dec. 2010

Paul Schockemöhle heeft zijn hengstenbestand uitgebreid, en wel met de Holsteinse topvererver Calido I. De zoon van Cantus stond zijn hele leven op Stall Hell en moet nu enigszins noodgedwongen het bedrijf verlaten, evenals de overige circa 50 paarden die de weduwe van Maas Johannes Hell binnenkort met pijn in haar hart van het bedrijf ziet vertrekken.

Wijlen Maas Johannes Hell richtte destijds het eerste geprivatiseerde dekstation op en maakte furore met hengsten als Cantus, Acord II, Lux, Landadel en Acorado, wiens zonen Aragorn en Acodetto momenteel nog op het dekstation in Klein Offenseth staan. Ook volbloeden als Lauries Crusador xx, Mytens xx en Exorbitant xx kwamen via Maas Hell ter beschikking voor de fokkerij.

Hell was korte tijd Geschäftsführer van het Holsteiner Verband. In deze periode was deze op en top paardenman enorm invloedrijk door het afkeuren van slechte volbloeden en het promoten van de Normandische tophengst Cor de la Bryère.

Na de dood van Maas Johannes hebben meerdere bedrijfsleiders getracht het bedrijf voort te zetten, maar dat leidde niet tot het succes van vroeger. Weduwe Hell heeft geen kinderen en gezien haar leeftijd heeft het bedrijf in deze vorm geen toekomst. Daarom heeft ze besloten de paarden die ze in eigendom heeft, inclusief Calido, aan Paul Schockemöhle te verkopen.

Lees meer hierover in Het Sportpaard van afgelopen dinsdag.

Snow
Snow
Snow
Snow