Nieuws

Verbluffend debuut Edward Gal en Voice

07 01 2011


Edward Gal en de KWPN-goedgekeurde hengst Voice (De Niro x Rohdiamant) hebben gisteravond op Zwolle International een verbluffend debuut gemaakt. Ze wonnen hun eerste wedstrijd met een schitterend percentage. Zij schreven de Interfloor Prijs, een Prix st Georges-rubriek, met 72.894% op hun naam.

Het niveau in de internationale Lichte Tour van het CDI*** in Zwolle was hoog, want Gal en Voice kregen hun overwinning bepaald niet cadeau. De Britse Charlotte Jardin kwam met Valegro (v.Negro) verrassend dichtbij. De 72.236% was goed voor de tweede plaats en als het aan het Nederlandse jurylid Mariette Sanders had gelegen, was Jardin zelfs als winnares geëindigd.

De topcombinatie Salo/Lynne Maas kwam op de derde plaats net niet aan een 70 procent-score. Angela Krooswijk en Flash sloten aan op de vierde plaats, gevolgd door Robin Beekink met de expressief bewegende Pablo. Hannelore Volders en Real Magic eindigden als zesde en de leerlinge van Johann Hinnemann Stefanie Wolf werd met de bewegingskunstenaar Sorento zevende.

Grand Prix

Edward Gal's partner Hans Peter Minderhoud heerste in de Grand Prix. Met de KWPN-goedgekeurde hengst IPS Tango (Jazz) won Minderhoud de Interfloor Prijs door als enige boven de 70% uit te komen (71.787%). Marlies van Baalen en BMC Phoebe (v.Regazzoni) kwamen uit op 68.170% en eisten het tweede geld op. Premier van Aat van Essen bleek goed hersteld van zijn kaakblessure en eindigde op de derde plaats (67.708%). De lokale favoriet uit Heerde moest deze plaats overigens delen met Carl Hester. De Brit stuurde Fernandez (v.Florestan I) naar precies dezelfde score.

Klasse apart

Bij de Young Riders was Angela Krooswijk met BMC Roman Nature een klasse apart. Met 72.324% creëerde de leerlinge van Coby van Baalen behoorlijk wat afstand tot de verrassend sterk rijdende nummer twee Melissa Tychon met haar Trakehner Marinetty (70.263%). Daardoor moest Brigit van der Drift met Twister (68.815%) afstand bewaren en ook Machteld Hoeflake (Paso Doble), Marjolein Cho Chia Yuen (Cho's Pepper) en Teddy Wiedeler (Topper) kwamen er in de sfeervolle IJsselhal niet aan te pas.

Spannende juniorenstrijd

Spannend was de strijd om de GMB Prijs bij de junioren. Alexandra Barbancon Mestre uit Spanje zette 71.036% op het scorebord met haar zeer degelijk presterende Mr Q. De juryleden Judet, Engel en Sanders-Van Gansewinkel waren het over de gewenste rangschikking niet helemaal eens. Voorzitter Engel had de Nederlandse favoriete Stephanie Kooijman met Winston (v.OO Seven) op één staan, maar met 70.855% moest Kooijman dan toch genoegen nemen met de tweede plaats.

Knap derde werd de op dit niveau nog niet erg geroutineerde Denise Nekeman met Ridderkerk (68.423%), gevolgd door de Luxemburgse Michele Thill, die de eerder door Marrigje van Baalen gereden BMC Don Cardinale aan de start bracht.

Terug