Nieuws

Sale of the Rising Stars: de lat ligt hoog

14 01 2011


Aanstaande zaterdagavond 15 januari komen in de Zwolse IJsselhallen tien springtalenten onder de hamer. De selecteurs Egbert Schep en Teus van den Brink legden de lat zeer hoog en hielden vervolgens tien grote beloftes voor een schitterende toekomst in de springsport over. Vanaf 20.00 uur kunnen de kenners genieten en de kopers bieden tijdens de eerste editie van ‘Sale of the Rising Stars’.

Om deze 'toekomstpaarden' nader voor te stellen, doen we een greep uit het eliteklasje dat aanstaande zaterdagavond 15 januari vanaf 20.00 uur wordt geveild.
Chaperon (Quaprice Z x Goodtimes x Jus de Pomme), 2007, vos, ruin
Chaperon valt op met zijn gespierde, atletische model en zijn opvallende kleur. Maar nog veel opvallender is zijn springtalent: explosief, met zeer veel reactie en lichaamsgebruik en extreem veel kwaliteit.
Deze eyecatcher over het hout heeft zijn talent niet van een vreemde. Vader Quaprice du Bois Margot sprong zelf op het hoogste niveau, maar kwam helaas al jong te overlijden. In korte tijd zette Quaprice een groot aantal toptalenten op de wereld, waaronder het KWPN-fenomeen Baltic VDL. Maar ook in de moederlijn stroomt het springbloed rijkelijk. Een halfbroer van moeder Twalinda is het internationale springpaard Venus (v. Ohorn) van Gert Jan Bruggink. Een volle broer van grootmoeder Nulinde, Patriek, nam onder Karim El Zogby deel aan de WEG in Aken in 2006. Ook het Grand Prix-paard Nocturnal (v.Indorado) van Laura Kraut is rechtstreeks familie van Chaperon.

Classic (Up To Date x Cavalier x Zuidhorn), 2007, bruin, ruin
De goed ontwikkelde Classic laat zich heel fijn rijden en toont naast kwaliteit zeer veel vermogen en een groot hart. Met zijn instelling en vermogen kan dit sterke paard ver komen!
Vader Up To Date leverde al heel wat jeugdige kampioenen. De kwaliteitsvolle Camerino-zoon onderscheidt zich in de KWPN-fokkerij met mooie sportmodellen en zijn nakomelingen scoren steeds hoog bij aanlegtesten.
Grootvader Cavalier was multi-inzetbaar onder het zadel van Franke Sloothaak. Onder de naam San Patrignano Mister won hij Grote Prijzen en nam hij deel aan landenwedstrijden en puissances.
Met het beste van vader en grootvader gaat Classic een mooie toekomst tegemoet!Cayenne (Calvino Z x Happy Wind d'Hof ten Bos x Major de la Cour), 2007, merrie, bruin
Bloed, reflexen, vermogen en een fijn, meewerkend karakter: Cayenne heeft alles om een grote te worden in de springsport. Daarbij laat deze mooie, goed gebouwde merrie zich ook nog eens heel fijn rijden.
Cayenne is een dochter van de hengst Calvino Z, die in de Verenigde Staten door Chris Kappler is uitgebracht. Calvino Z geeft zijn extreme kwaliteiten onverminderd door aan zijn nakomelingen. Moeder Pelissa van de Kapel stamt af van de Belgische hengst Happy Wind d'hof ten Bos, de vader van de GP-springpaarden Winston en Prins van de Kapel. In de derde generatie volgt het waardevolle bloed van Major de la Cour, de vader van de onlangs overleden Joli Coeur.

Blanche (Cartano x Quidam de Revel x Voltaire), 2006, schimmel, merrie
Blanche kreeg afgelopen jaar een veulen en heeft daardoor nog niet de ervaring van een vijfjarige. Maar ze heeft alles in huis om in de springsport van zich te doen spreken. Een super springtechniek, een ongelooflijke instelling en zeer veel kwaliteit! Blanche weet altijd waar de paal ligt en blijft er graag vanaf.
De stermerrie Blanche heeft een fantastische pedigree. Vader Cartano (Carthago x Alasca) won onder Mathijs van Asten de prestigieuze VHO Trofee. Via moederszijde volgen de absolute stempelhengsten Quidam de Revel, Voltaire en Farn. Moeder Sunlight is een halfzus van de KWPN-goedgekeurde hengst Monaco (v. Animo). Ook de goedgekeurde hengsten Bedamo (ZfdP) en Amarillo (NRPS) komen uit deze familie. Nauw verwant zijn ook de internationale paarden Voice off Society (v.Andiamo) en Princess of Society (v.Almox Printz).

'Sale of the Rising Stars'
Zaterdag 15 januari, aanvang 20.00 uur in de IJsselhallen te Zwolle.
Zwolle International
Rieteweg 4, Zwolle
info@zwolleinternational.nl

Terug