×

Nieuws

Fokkerijavond op Paard 2011 in Hardenberg

17 01 2011


Tijdens het evenement Paard 2011 (20 t/m 23 januari) in de evenementenhal van Hardenberg zijn dit jaar een tuigpaardavond en een gevarieerde fokkerijavond aan het programma toegevoegd met als motto: het KWPN verrassend veelzijdig. “Het moet echt een avond uit worden voor de fokkers, die zich er de hele dag kunnen vermaken“, aldus Cor-Jan Verkerk voorzitter van Stichting Indoor Hardenberg.

De fokkerijavond is op vrijdag 21 januari waarbij er een samenwerking is met de KWPN-regio's Drenthe en Overijssel. Op deze avond worden enkele merrielijnen met diverse generaties gepresenteerd, onder meer uit de fokkerij van de familie Van Straaten, familie Noordhuis (met ondermeer nationaal kampioene Chinchidee) en Stal Roelofs, Fokker van het Jaar 2010. Ook zijn hengstenhouders enthousiast en geven medewerking met hengsten als Bugatti VDL, Bodinus, Zapatero, Crespo en Chello III. Zowel merries als hengsten zijn aanwezig met nakomelingen. Tevens is er een rubriek van vijfjarige springpaarden. Dat allemaal aangevuld met diverse shows van ondermeer politiepaarden, Mieke van Tergouw met haar tweespan en het Hippisch Talenten Centrum (HTC). "We willen zo ook laten zien waar de fokproducten terecht komen." De toegang is gratis op deze avond.

Het middagprogramma staat op vrijdag in het teken van de fokkerij met ondermeer een scholencompetitie paardenbeoordelen en een clinic lineair scoren waarbij paarden ook beoordeeld worden in de kooi met vrij bewegen en vrij springen.

"De organisatie is zo een mooie bundeling van krachten. Het sluit tevens aan bij de wensen van de regio's om aan te haken bij grotere sportevenementen. Fantastisch dat dit in Hardenberg allemaal onder één dak kan plaatsvinden", aldus Verkerk.

Bron: persbericht

Terug