Wordt HT-lid

Nieuwsberichten


Quasimodo Z en Kannan erkend door KWPN

20 jan. 2011

De hengstenkeuringscommissie springen van het KWPN heeft twee hengsten erkend voor de KWPN-fokkerij. Dit betekent dat nakomelingen van deze hengsten (ook degenen waarvoor reeds een Register A-papier is uitgeschreven) vanaf nu geregistreerd worden in het veulenboek en zij kunnen dus zonder nadere voorwaarden deelnemen aan KWPN-keuringen.

De bruine Voltaire-zoon Kannan is geboren in 1992 en gefokt door M.G. Kramer-van de Meer uit Oud-Beijerland. De moeder is Cemeta, een keur preferente prestatiemerrie van Nimmerdor uit de preferente merrie Wozieta. Als zevenjarige won Kannan het Belgisch kampioenschap en was eveneens succesvol op het WK jonge springpaarden in Lanaken met Guido Bruyninx. Zijn internationale successen vonden plaats onder het zadel van de Fransman Michel Hécart. De combinatie was in 2005 kampioen van Frankrijk. Verder werd deelgenomen aan de EK in San Patrignano. Ook in de fokkerij blijkt Kannan door te breken. In diverse landen zijn kinderen van hem succesvol in jonge paarden proeven. Meerdere kinderen van Kannan acteren al in de Grand Prix springsport oa. A Big Boy, Bridgit, Sorbette, Sybalia en Alana. De moeder van de goedgekeurde KWPN hengst Bacardi VDL is eveneens een dochter van Kannan.

De springindex van Kannan is 148 met een betrouwbaarheid van 72%. De fokwaarde exterieur is 99, beweging 101 en vrijspringen 109.

Kannan is afgelopen jaar als 18-jarige, röntgenologisch onderzocht waarbij de knie-osteochondrose rechts en links ingedeeld is in de klasse C en de kogelarthrose linksvoor ingedeeld is in klasse 3. De overige röntgenologisch onderzochte skeletonderdelen voldoen aan de eisen zoals het KWPN die stelt.

Quasimodo Z

Quidam de Revel staat als vader te boek van deze in 1999 geboren bruine hengst. Fokker is stal Bessemeind uit Gilze. De moeder is Caloma Z (v.Carthago Z), een elite sport (spr) merrie die zelf op Grand Prix niveau heeft gesprongen. Grootmoeder Itoloma is een keurmerrie van Libero H die zelf ook Z sprong. Quasimodo Z is zelf succesvol uitgebracht in de internationale springsport. Hij lijkt zijn waardevolle bloedvoering volledig waar te maken gezien het grote aantal goede springpaarden dat hij tot op dit moment heeft gebracht.

Quasimodo Z is al intensief gebruikt door de Nederlandse fokkers. Daardoor is er al een index bekend met een vrij hoge betrouwbaarheid. De springindex is 140 met een betrouwbaarheid van 87%. Ook ten aanzien van de exterieurvererving valt de hengst positief op met een fokwaarde exterieur van 108. De fokwaarde beweging is 99 en voor vrijspringen is dit 111.

De hengst voldoet wat betreft de skeletonderdelen en het ademhalingsapparaat aan de veterinaire criteria van het KWPN.

Bron: KWPN

Snow
Snow
Snow
Snow