Wordt HT-lid

Nieuwsberichten


Contendro-dochter topper in Luttenberg

28 jan. 2011

Woensdag 26 januari beoordeelden Cor Loeffen en Henk Dirksen de IBOP in Luttenberg. Zoals gebruikelijk waren er meer goede springpaarden dan dressuurpaarden.

"We hebben een fijne groep springpaarden kunnen beoordelen, waarbij de Contendro I-dochter Christy de meeste punten behaalde", aldus Henk Dirksen. In totaal behaalden negen springmerries en drie dressuurmerries de IBOP.

De elite-merrie Wuidam (v.Ovidius) is gefokt uit het internationale springpaard en elite-merrie Lady Luidam (v.Luidam). Gijs Mosman reed nu de dochter van zijn internationale springpaard in de IBOP naar 79 punten. De door H.G. Mosman-Rohe uit Enschede gefokte Wuidam is een bloederige merrie, die lichtvoetig galoppeert. Ze toont veel overzicht en techniek op de sprong. Ze zou nog net iets meer lichaamsgebruiken mogen tonen.

De hoogste punten werden behaald door Contendro I-dochter Christy (fokker Gebr. Bosch uit Luttenberg). Christy beschikt over een krachtige galop, ze springt extreem goed met de schoft omhoog en maakt de sprong achter goed af. Ze toont veel macht en vermogen. Met haar goede prestatie behaalde ze 83 punten. Christy is gefokt uit de halfzus van de in België en Frankrijk goedgekeurde hengst Taloubet du Rouet. Overgrootmoeder Gudrun (v.Voltaire) fokte de internationale springpaarden Orashi (v.Cruising) en Ulysses M2S (v.Ekstein).

H.G. Mosman-Rohe had met Balve (Kojak) nog een fokproduct in de strijd in de IBOP. Deze merrie galoppeert met veel balans en springt met veel afdruk en met de schoft omhoog. Ze liet zich fijn bewerken ben berijden en haalde de IBOP met 80 punten.

In de dressuurrichting haalde het fokproduct van A. van de Pol uit Bathmen de hoogste punten. Chablis Sinclair (Sir Sinclair) is een charmante merrie. Ze heeft een sterke galop die ook goed bergopwaarts gesprongen wordt. De merrie liet zich goed berijden en werd kundig en netjes voorgesteld. Met 77 was ze geslaagd voor haar test.

Bron: KWPN

Snow
Snow
Snow
Snow