Nieuws

Prinsjesdag-hengsten naar tweede bezichtiging

01 02 2011


De Nationale Veulenveiling Prinsjesdag is een vooraanstaande leverancier van sport en fokkerij. Zo ook deze week, als maar liefst drie voormalige Prinsjesdagveulens hun opwachting maken in de tweede bezichtiging van de KWPN Hengstenkeuring.

B. Nijhof uit Rietmolen is de fokker van Drogba, de super-atletische zoon van Verdi uit Ielottie W pref prest van Voltaire, de volle zus van het internationale springpaard Igon W. Uit deze moederlijn van Peter en José van Wegen, die bekend staat als de Zottie-stam, komen beroemdheden als Jarno W, Lazuli, Tennessee W en de KWPN-hengst Amadeus.

M. Slik uit Hoogeloon fokte één van de cracks van de eerste bezichtiging: Doha-MS (v.Eurocommerce Berlin). Deze royaal gebouwde hengst, gefokt uit de stam van de NRPS-hengst en WK-deelnemer Gandor Fortuna, imponeerde in de eerste bezichtiging te Ermelo met zijn vermogen, manieren en galoppade.

De derde Prinsjesdag-hengst is Diomaro VDL. Met WK-ganger Canturo als vader, Wereldbeker-winnaar Libero H als grootvader en stempelhengst Farn als overgrootvader verloochent Diomaro VDL zijn Holsteinse achtergrond niet. Moeder Iomara draagt dezelfde naam als stamgenote Iomara die voor Italië in internationale parcoursen wordt uitgebracht. De met veel macht springende Diomaro VDL werd gefokt door de heer Everts uit Vlierden.

Bron: persbericht

Terug