×

Nieuws

IBOP: 78,5 pt. voor Camarante-Verina

15 02 2011


In de manege van HC de Giessenlanderij in Noordeloos werd een IBOP dressuur en springen verreden. De opkomst was wat beperkt, vier merries slaagden in de springrichting en twee in de dressuurrichting.

De hoogste dag-score behaalde Samarant-dochter Camarante-Verina. Deze royaal ontwikkelde en langbenige merrie, die gefokt werd door P. Rulkens uit Biest Houtakker uit ster-merrie Verina (v.Welt Hit II), viel positief op vanwege haar soeplesse en ruimte in beweging. Ze kan makkelijk naar voren schakelen en weer even makkelijk terug, zonder daarbij haar balans te verliezen. Haar galop werd met een 8,5 het hoogst gewaardeerd, dezelfde score behaalde ze voor haar souplesse. Met een 8 voor haar draf en ook voor de aanleg behaalde ze een mooie eindscore van 78,5 punten.
De hoogste score bij de springpaarden was 77 punten. Deze score werd behaald door de met snelle reflexen springende Odermus R-dochter Caroline L en door Ciantha D, die afstamt van VHO-Trofee winnaar Harley VDL. Laatstgenoemde viel op vanwege haar balans in galop en voorzichtigheid.

Bron: KWPN

Terug