Nieuws

Centurion vooraan in test Schlieckau

05 04 2012


De vierjarige Holsteiner hengst Centurion (v. Cormint I) scoorde vorige week overall de hoogste punten in de eerste Duitse dertigdagentest van dit jaar. De bruine hengst, die als veulen naar Nederland kwam en dit voorjaar aan het Holsteiner Verband werd verkocht, kwam gemiddeld uit op een 8,43.

Dressuuramazone Judith Pietersen was de eigenaresse van testwinnaar Centurion. De donkerbruine vierjarige werd opgefokt bij Pietersens werkgever Ted Kop Jansen. Als driejarige verkocht Kop Jansen de hengst aan Judith Pietersen. Zij maakte de hengst zadelmak en besloot hem dit voorjaar voor te brengen in Holstein. De hengst werd op de keuring aan het Holsteiner verkocht.

Het Verband bood de hengst aan in de eerste dertigdagentest van dit jaar en daar scoorde de hengst allround goed op alle onderdelen. Centurion, die uit Holsteiner stam 7673 komt en wiens grootmoeder Paletta een volle zus is van de hengsten Calando I en II, kreeg als eindgemiddelde een 8,43.

Het hoogste springgemiddelde werd in Schlieckau genoteerd door Chacco Lover (Chacco Blue), gefokt en in eigendom van Paul Schockemöhle. Een net iets lager springgemiddelde was er voor Lycon (Light On). De vierjarige van Rene Tebbel, die in Westfalen is goedgekeurd, scoorde op de springonderdelen een 9,23.

Ook Casalito (Casall, 8,88), Lahnstein (Levistano, 8,83), de Holsteiner premiehengst Baracuda (Baloubet du Rouet, 8,7) en de Zangersheide-hengst Tailormade L'aveu (Lawito, 8,63) scoorden goed op de springonderdelen.

De hoogste dressuurpunten waren voor de vierjarige Hannoveraanse premiehengst Conen (Chequille Z). Goede dressuurpunten waren er ook voor Saumur (Sancisco, 8,55), de springgefokte Like a Spot (Lissacor, 8,44), Sandbrink (San Amour, 8,39) en een nog naamloze Sir Donnerhall I x Feiner Stern x Aktuell (8,34).

De Nederlandse kampioenskeuringshengst Dimaggio (Sir Shutterfly x Voltaire x Aram) van Stal Eurocommerce, die afgelopen najaar in de tweede presentatie van het KWPN verrichtingsonderzoek werd geweigerd, scoorde een 7,4 als eindgemiddelde en kreeg een 7,78 voor de springonderdelen. Voor het vrijspringen kreeg hij een 8 als eindcijfer.

Terug