Nieuws

Hindle gaat met nieuw paard voor goud

25 03 2011


De Britse dressuuramazone Emma Hindle heeft een paard gekocht waarvan ze overtuigd is dat deze ervoor gaat zorgen dat Engeland het teamgoud zal winnen op de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

Hindle kocht Brisbane, een tien jaar oude Zweeds gefokte ruin van Briar, de voormalige topper van Jan Brink die onlangs ter dekking werd gesteld bij Holstud.
Twee maanden geleden vertelde Emma aan het tijdschrift Horse & Hound: "Laura Bechtolsheimer heeft met Mistral Hojris een grote kans op een individuele medaille tijdens de aankomende Spelen, maar ze zal het teamgoud niet in haar eentje binnen kunnen halen. Voor Engeland hebben we twee paarden in het team nodig die bij de beste tien dressuurpaarden ter wereld horen."

Emma probeerde in eerste instantie om amazone te worden van het beste dressuurpaard ter wereld: Totilas. Maar toen het paard uiteindelijk aan Duitsland werd verkocht en Ann Kathrin Linsenhoff de sportrechten in handen kreeg voor stiefzoon Matthias Alexander Rath, ging de zoektocht van Emma weer verder. Ze moest en zou een nieuwe megaster in handen krijgen.

Volgens Hindle heeft ze deze nu gevonden: "Brisbane scoorde als achtjarige al 70% in de Grand Prix met zijn vorige ruiter. Hij is geweldig en uniek in zijn soort. Zijn pirouettes zijn ongelooflijk en hij heeft geen zwakke punten. Hij lijkt een beetje op Wally." (Wie Weltmeyer).

Ook lancet is weer volop in training.
Emma wil nu de tijd nemen om het paard voor te kunnen bereiden op de Olympische Spelen in Londen. "Misschien is hij ook al wel klaar voor het EK van dit jaar, maar we moeten eerst een goede combinatie worden. Bovendien heb ik ook weer Lancet aan het werk en hij is in topvorm, dus we zullen het zien."

Bron: Bokt/Eurodressage/Horse & Hound

Terug