Nieuws

Houtzager op formidabele wijze naar winst

18 05 2012


Marc Houtzager won zojuist het 1.50m in München dat direct op tijd werd gereden en gold als de kwalificatie voor de Grote Prijs. Met Sterrehof's Uppity (v.Guidam) reed hij het gehele parcours in een versnelling hoger en stopte de klok op 70,42 seconden. Felix Hassmann deed met Horse Gym's Balzaci (v.Balou du Rouet) ook een verwoede poging, maar was een fractie langzamer en eindigde met 70,66 seconden op de tweede plaats. Het duo Hans-Dieter Dreher/Embassy reed ook een foutloze ronde en werd derde met 71,52 seconden op de teller.

Ben Schröder had BMC Floreen SFN gezadeld en was na afloop zeer tevreden met de foutloze ronde waarmee hij op plaats 20 eindigde. De merrie van het Springpaardenfonds Nederland was in Hoofddorp nogal onder de indruk geweest van de harde wind, maar was nu weer volledig bij de les.

Pech was er voor Peter Geerink, die onderweg zijn beugel verloor. Hij liep met Wiesielottie (v.Rash R) twee springfouten op.

Ook Willem Greve en Sonate (v.Stakkato), die gisteren al succesvol waren in het 1.50m en toen als tweede eindigden, zetten wederom in op winst. Helaas was het duo dit keer minder in vorm en finishte met 13 strafpunten.

Bron: Horses.nl

Terug