×

Nieuws

Black Ice derde in Calgary

22 05 2012


Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan werd afgelopen weekend gesprongen op het CSI2* in het Canadese Calgary. De winst in het hoofdnummer ging naar Kyle King met het paard Cash. De derde prijs in de 1.45m-rubriek werd gewonnen door de sterruin Black Ice (ster v.Indoctro, fokker H.F. van den Broek uit Veghel) met Tiffany Fong.

Winnaar Kyle King reed zijn andere troef, de twaalfjarige KWPN-ruin Terrific (Marlon) naar de vierde stek. Het fokproduct van J.H.M. Hoppenbrouwers uit Oostelbeers werd in 2000 geveild op de veulenveiling in Borculo en werd in 2009 Canadees kampioen met John Anderson. Onder Jim Ifko werd de tienjarige Ircolando-zoon Peninsula Vertigo (fokker A. van den Broek uit Haaren) vijfde op het Bow Valley Classic-concours in Calgary.

De tienjarige KWPN-merrie Vianda (fokker A. Janssen uit Odiliapeel) kreeg met Nicole Gergely een springfout in de eerste omloop en werd uiteindelijk tiende. De elfde prijs ging naar Femke van den Bosch en de twaalfjarige Calvados-zoon Tom Tom (fokker Mts. G.J. en J. Grobbe uit Coevorden). Op stek twaalf eindigde Santee (fokker A. Florijn uit Geesteren) met Tracey Epp.

Hetzelfde weekend vond ook het CSI2* in Lexington, Kentucky plaats. De Ier Richie Moloney won daar de Grote Prijs met het paard Slieveanorra. De KWPN’er V., ook bekend als Van Lennon, werd derde onder het zadel van Katie Monahan Prudent. Blythe Marano en Urban (Goodtimes, fokker G. van der Beek uit Westergeest) werden zesde.

Bron KWPN

Terug