Nieuws

KWPN keurt 12 hengsten goed

30 05 2012


Twaalf jonge hengsten werden vandaag ingeschreven in het KWPN-stamboek. Na zeventig dagen verrichtingsonderzoek kregen acht springhengsten en vier dresuurhengsten het groene licht.

Monsterscore
De Vigaro-zoon El Salvador behaalde de monsterscore van 89 punten. Zijn springkwaliteiten werden beloond met onder andere negens voor techniek, vermogen en aanleg en zelfs een 9,5 voor reflexen. De hengst is gefokt door en in eigendom van de Radstake uit Varsseveld.

Zeer goede tweede met 88,5 punten werd de wakkere Etoulon VDL (v.Toulon) van fokker Piet Sleutels uit Roggel en in eigendom van de VDL Stud, die tijdens de presentatie een tikje gespannen was maar de afgelopen weken de commissie al meer dan voldoende had overtuigd. Hij scoorde een negen voor reflexen, techniek, vermogen en aanleg.

De vierjarige Den Ham Blue R (v.Mr. Blue) scoorde een negen voor vermogen en werd ingeschreven met 85 punten. Verder werden ingeschreven de complete El Primero (v.Numero Uno) met 82 punten, de fijn galoperende Extase (v.Casall) met 81,5 punten, de met veel afdruk springende Everglade VDL (v.Kashmir van Schuttershof) met 79 punten, de hoogbenige Entertainer (v.Warrant) en de zich goed ontwikkelde Ever Blue (v.Zirocco Blue VDL) beide met 77,5 punten.

Everdale dressuurtopper
In de dressuurrichting imponeerden twee toptalenten. De zwarte Everdale (Lord Leatherdale x Negro) van eigenaar Gert Jan van Olst (fokker P. Kluytmans uit Tilburg) mag zich terecht verrichtingskampioen noemen met 87 punten en een negen voor de galop en rijdbaarheid. De elegante Eye Catcher (v.Vivaldi) maakte indruk in draf. Met een negen voor de stap en draf kreeg hij totaal 86 punten.
Estoril (v.Zhivago) werd ingeschreven met 80 punten en de Don Schufro-zoon Etoile kreeg groen licht met een totaal van 78 punten.

Een overzicht van de cijfers voor de hengsten vindt u hier: http://www.horsetelex.nl/advertentie/view/4

 

Terug