×

Nieuws

CHIO Rotterdam: topprestatie Uzzo

20 06 2012


De dressuurwedstrijden op het CHIO te Rotterdam gingen van start met de CDI 3* Grand Prix, die overtuigend gewonnen werd door Patrick van der Meer met Uzzo. Met een score van ruim 75% reed Van der Meer zich nadrukkelijk in de kijker van bondscoach Sjef Janssen.

In de landenwedstrijd de CDI 5* Grand Prix reed Hans Peter Minderhoud Glock's Tango naar een score van 72.0%. Marriette Sanders, die fungeerde als juryvoorzitter in beide rubrieken, was van mening dat de uitslagen van beide rubrieken met elkaar vergeleken kunnen worden als was het één wedstrijd. "De vijf juryleden in de Grand Prix 3* waren exact dezelfde als in de Grand Prix 5* en ze zaten ook op precies dezelfde plaats te kijken. Daarbij komt nog eens dat het eerste gedeelte met negen starters in de Grand Prix 5* direct na de ruiters reden die in de Grand Prix 3* zijn gestart. Het idee dat het mogelijk iets mindere niveau van deelnemers in de Grand Prix 3* er toe heeft geleid dat Van der Meer een hogere score heeft gekregen dan wanneer hij in de 5* was gestart is absoluut onjuist!" aldus Sanders.

Patrick van der Meer reed met Uzzo een zeer goede foutloze wedstrijd en was uiterst expressief in alle onderdelen. Edward Gal eindigde in het CDI3 als tweede met Blue Hors Romanov na een zeer gedegen uitgevoerde rit.

Het tweede gedeelte van het CDI5 landenwedstrijd gaat morgenochtend van start.

Tussenstand CDIO5*, Grand Prix, 1e gedeelte:
1) Hans Peter Minderhoud - Glock's Tango (v.Jazz) - 72.000%
2) Philippe Jorissen (Bel) - Le Beau (v.Le Coeur) - 71.043%
3) Minna Telde (Zwe) - Santana (v.Sandro Hit) - 70.511%
4) Anne van Olst (Dk) - Exquis Taikoen (v.Negro) - 70.426%

Bron: KNHS

Uitslag CDI3*, Grand Prix:
1) Patrick van der Meer - Uzzo (v.Lancet) - 75.043%
2) Edward Gal - Blue Hors Romanov (v.Rohdiamant) - 69.830%
3) Siril Helljesen (Noo) - Dorina (v.Blue Hors Don Schufro) - 69.404%
5) Marlies van Baalen - BMC Miciano (v.Medici) - 69.000%
8) Hans Peter Minderhoud - Donna Silver (v.Blue Hors Don Schufro) - 68.128%

Terug