×

Nieuws

Kittel hervindt zichzelf in Spécial CHIO Rotterdam

22 06 2012


De Zweed Patrik Kittel won zojuist met Watermill Scandic H.B.C. (v. Solos Carex) de Grand Prix Spécial op het CHIO in Rotterdam. De dressuurruiter steeg boven zijn concurrentie uit. “Het ging véél beter dan gisteren”, vertelt Kittel enthousiast na zijn proef.

In de Grand Prix gisteren eindigde de combinatie op de zestiende plaats. “Toen we kwamen aanrijden voor onze proef, ging de bel al heel snel. Daardoor raakten we wat uit onze concentratie.” De ruiter sliep afgelopen nacht slecht, maar herpakte zich vandaag volledig. “Ik heb de training vanmorgen wat aangepast en de oefeningen wat intensiever getraind. Nu was Scandic er veel beter bij en had ik voor mijn gevoel meer controle.”
Het was de eerste keer dat Kittel met Scandic de Olympische Spécial reed. “Daarom ben ik extra blij dat het zo goed ging. Eén jurylid gaf ons zelfs 77 procent, erg mooi.”

De tweede prijs ging naar de in Nederland woonachtige Deense Anne van Olst. Haar Negro-zoon Exquis Taikoen viel in sommige onderdelen, zoals de pirouettes een beetje stil, maar liet verder een nette proef zien. De Brit Michael Eilberg en Half Moon Delphi eindigden als derde.

Terug