Wordt HT-lid

Nieuwsberichten


SK Houten: 90 springpunten voor E-Nola

1 jul. 2012

De tweede dag van de stamboekkeuring in Houten was er één waar met grote tevredenheid op teruggekeken werd.

Eén springmerrie in het bijzonder torende boven de andere merries uit. E-Nola (Linton uit K-Nola ster pref prest v.Corofino, fokker J. van Kooten BV uit Montfoort) van de fokker en Reini Tewis uit Westdorp kreeg maar liefst 80 punten voor exterieur en een prachtige 90 punten voor het vrij springen. “Een grote, langgelijnde merrie die een krachtige, ruime galop heeft en snel van de vloer springt en goed met de schoft omhoog”, vertelt Dirksen. De merrie moet nog aan aanvullende eisen voldoen voordat ze definitief ster is, waarschijnlijk zien we haar dan ook helaas niet terug op de Centrale Keuring.

Uit de moederlijn van de legendarische Ratina Z komt Casalle Z (Casall uit COnta Z v.Crown Z, f/g Egbert Schep uit Tull en ’t Waal). “Een langgelijnde merrie die nog wat bespiering mist, maar een heel krachtige galop heeft met veel balans. Ze springt met goede reflexen en veel lichaamsgebruik en maakt de sprong achter opvallend goed af.” Ze kreeg 70 punten voor exterieur en 85 voor het springen.
De ook door Egbert Schep gefokte en bij hem geregistreerde Elegant (Casall uit O-Jay stb pref prest v.Jumbo-Jet) kreeg 80 punten in de bovenbalk voor exterieur en springen. “Een merrie met lengte ras en uitstraling en een sportlichaam. Ze viel op door haar krachtige galop en goede afdruk bij het springen. Een compleet paard”, weet Dirksen.
Twee Ukato-dochters kregen 70 punten voor exterieur en 80 voor het springen, beide eveneens van fokker en geregistreerde Egbert Schep. Het ging om Erindy (uit Orindy stb v.Goodwill) en Elanda (uit Amanda vb v.Oklund).

Van de 34 dressuurpaarden werden er maar liefst 23 ster. Twee merries kregen 75 punten voor exterieur en 85 punten voor bewegen. Etanga (Wynton uit Katanga ster sport-(dres) v.Crosby, fokker J. van Kooten BV) van de fokker en Reini Tewis uit Westdorp heeft een heel mooi model, maar miste wat de scherpte hierin. Bewegen kan ze heel best, met vooral een hele goede galop en veel houding.
Over Jazz-dochter Enjolien (uit Spirea stb PROK sport-(dres) v.Ulft, f/g H.G. Broekhuizen uit Werkhoven) vertelt Van Zanten: “Een merrie die misschien wat lengte mist maar heel veel houding maakt in beweging en heel goed kan draven.”
Haar halfzus, eveneens een Jazz, kreeg 80 voor exterieur en bewegen. Deze Esina (uit Wysina stb PROK v.Farrington, f/g Th. Willig uit Abcoude) werd omschreven als een heel compleet paard, dat in beweging alleen maar mooier wordt. Dezelfde bovenbalkscore kreeg Ampère-dochter Edessa GLN (uit Adessa elite EPTM-(dres) v.Sunny Boy, fokker G.A.E.M. van der Linden uit Vlierden) van Egbert Schep.

De hoogste exterieurscore van de dag kreeg Ewicara (Lord Loxley uit Wicara elite IBOP-(dres) v.Ferro, f/g M.J.C. Maat uit Doorn). “Een merrie met een heel mooie voorhand en heel veel ras en uitstraling. In beweging gaat ze echt zitten en komt ze van voren omhoog”, omschrijft Van Zanten haar.

Bron: KWPN

Snow
Snow
Snow
Snow