Nieuws

SK Boijl: Eskara de Jeu draaft voor 90 pt.

04 07 2012


De eerste dag de stamboekkeuring in het Friese Boijl leverde een mooie groep stermerries op. Van de vierentwintig springpaarden werd twee derde ster.

Bij de eyecatchers van de dag behoorden drie merries gefokt door- en geregistreerd bij de VDL Stud uit Bears. Het mooiste model van deze drie had Zirocco Blue VDL-dochter Erelena VDL (uit Relena VDL ster v.Corland), een kleindochter van de Europees Kampioensmerrie Helena (v.Ahorn). Naast 85 voor exterieur kreeg de merrie 80 voor het springen, evenals haar twee stalgenotes. Deze beide merries kregen ook dit puntenaantal voor hun exterieur.
Eolivia VDL (Campbell VDL uit Tolivia VDL elite v.Corrado I) heeft veel bloed en jeugd in haar model. Voor de techniek scoorde ze 85 punten. Springen doet ze met een vlug voorbeen, veel ruggebruik en daarbij opent ze achter zeer goed.
Douglas-dochter Ewehely VDL (uit Wely VDL stb v.Indoctro) komt uit een afsplitsing van de moederlijn van Ahorn-dochter Helena en bijvoorbeeld ook KWPN-hengst Bugatti VDL (v.Silverstone).

De beste cijfers voor het springen kreeg gisteren Zavall VDL-dochter Elzarena (uit Eltina keur pref prest v.Zeoliet, f/g H. en A. Sybrandi-Merkus uit Deinum), die dik de ster verdiende met 75 punten voor exterieur en 85 voor het springen.

Dressuurmerries
Bij de dressuurmerries kreeg Zhivago-dochter Evariska (uit Variska ster v.Nourejev, fokker A. Dijkstra uit Opende) 75 punten voor exterieur en 80 voor beweging.
Jazz-dochter Eskara de Jeu (uit Okara keur pref v.Jetset-D, fokker Emmy de Jeu uit Oosterstreek) van M. de Boer uit Beilen was de echte uitschieter met 85 punten voor exterieur en beweging. “Een heel langgelijnde merrie met een enorm front en een goede schoft/schouderpartij en een correcte bovenbouw. Ze beweegt opwaarts en voor de draf konden we maar liefst 90 punten kwijt.”
Ook 85 punten voor beweging, maar 80 voor exterieur kreeg Johnson-dochter Elanta B (uit Arianta vb v.Tuschinski, f/g J. Bruining uit Surhuisterveen). Reijne: “Een scherpe merrie met een opvallend beste voorhand en veel uitstraling in hoofd en hals. In beweging trad ze goed aan van achter en bewoog opwaarts.”

Twee merries werden met 80 punten voor exterieur en beweging beloond. De mooi gemodelleerde Erella B (Florencio uit Purella B ster v.Jazz, f/g J. de Boer uit Nijeberkoop) scoorde overall goed. Élysée (United uit Tuzla stb PROK v.Jazz, fokker Fam. Beijer uit Puiflijk) van Adelinde Cornelissen uit Nijkerk is gefokt uit de volle zus van Adelindes alleskunner Parzival.

Bron: KWPN

Terug