×

Nieuws

Vleut jr. wint Grote Prijs van Lummen

17 04 2011


Maikel van der Vleuten won vandaag met de goedgekeurde KWPN dekhengst VDL Groep Verdi (Quidam de Revel x Landgraf I) de Grote Prijs van Lummen. In de barrage kwamen tien combinaties in actie en daarvan was het Rabo Talent van het Jaar foutloos de snelste.

Toen de balans opgemaakt kon worden bleken maar liefst zes combinaties het barrageparcours sneller te hebben afgelegd dan Van der Vleuten, maar steeds kon die snellere tijd alleen maar gerealiseerd worden dankzij één of twee springfouten. Zo werd de snelste tijd gerealiseerd door de in het Belgische As wonende Johnny Pals met Intradella Z die de chronometers stil zette op een tijd van 37.00 seconden, maar twee springfouten moest laten noteren.

"Ik heb bewust de risico's gemeden", vertelt Maikel van der Vleuten. "Verdi is pas negen jaar en moet nog ervaring opdoen. Ik koos voor een vlotte foutloze ronde en zou dan wel zien hoe ver ik zou komen. Ik ben natuurlijk heel blij met deze zege en hopelijk is dit een goede generale voor de Nederlandse Kampioenschappen die tijdens de Paasdagen in onze achtertuin in Mierlo worden verreden", aldus Maikel van der Vleuten.

Bron: KNHS

Meer info: www.csiolummen.be

Uitslag 1.50m finale/Grote Prijs:

1. Maikel van der Vleuten (Mierlo) - VDL Groep Verdi (Quidam de Revel x Landgraf I) - 0 / 0 - 40.05

2. Heiko Schmidt (Dui) - Cassiopeia 55 - 0 / 0 - 41.49

3. Alexander Butler (Ier) - Will Wimble - 0 / 4 - 35.32

8. Johnny Pals (As, B) - Intradella Z - 0 / 8 - 37.00

16. Leopold van Asten (Duizel) - VDL Groep Amelie (v. Luidam) - 4 - 89.36

Terug