×

Nieuws

Adrie Gordijn op 69-jarige leeftijd overleden

18 04 2011


In het ziekenhuis van Maastricht is de afgelopen nacht na een ziekbed van slechts enkele dagen de grondlegger van Stal de IJzeren Man, Adrie Gordijn, overleden. Adrie Gordijn was een gepassioneerd liefhebber van de hippische topsport en -fokkerij.

Springruiter Rob Ehrens was met vele toppaarden uit zijn stal, waaronder Oscar Drum, uiterst succesvol.

Ook de opvolger van Ehrens, Eric Willemsz Geeroms, heeft met Olympic Briljant vele internationale successen behaald. Schoonzoon Yves Houtackers deed daarna zijn intrede en maakte op het EK in San Patrignano in 2005 met de hengst Gran Corrado deel uit van het brons winnende team.

Zijn dochter Gonnelien en schoonzoon Sven Rothenberger namen in de dressuursport succesvol deel aan de Olympische Spelen van Atlanta, waar ze met het team zilver wonnen en Sven met Jonggor's Weyden individueel brons. Zijn kleinkinderen, in Nederland Antoinette te Riele en in Duitsland Sanneke en Sönke en Semmieke Rothenberger presteren bij de Young Riders, junioren en pony's zeer succesvol op het hoogste Europese niveau in de dressuursport. Daarnaast was Adrie Gordijn een gepassioneerd paardenfokker, die in zijn stal talloze dekhengsten ter beschikking van de fokkers stelde.

Voor Adrie Gordijn vormde de hippische wereld een omgeving waarin hij zich als familieman pur sang ongelooflijk thuis voelde. Door de hippische sport verstevigde hij de band met zijn kinderen en kleinkinderen, alsmede met de ruiters die voor stal De IJzeren Man reden. Adrie Gordijn was nimmer bevreesd zijn mening en visie te uiten en ging daarbij conflicten niet uit de weg. In 1993 werd hij op Indoor Brabant uitgeroepen tot Paardensportman van het Jaar.

Met het overlijden van Adrie Gordijn is een paardenman in hart en nieren overleden, die topsport en fokkerij met elkaar trachtte te combineren op de wijze zoals het hoort.

De KNHS herdenkt in dankbaarheid Adrie Gordijn als zeer loyale jarenlange steunpilaar van de hippische topsport in Nederland en wenst zijn echtgenote Antoinette, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte om het verlies van deze markante kerel te aanvaarden en te verwerken.

Theo Ploegmakers,

voorzitter KNHS

Terug