Nieuws

CK Zeeland: alleen veulens aangewezen voor Ermelo

08 07 2012


Op de centrale keuring van Zeeland kon de jury uitsluitend veulens selecteren voor de nationale finales in Ermelo. Petro en zijn collega jury's, Ine van Deurzen en Arie Hamoen, zetten in de rubriek dressuurveulens het hoogbenige en sterk dravende hengstveulen High-Five (Charmeur uit Vurona elite sport en IBOP (dres) van Negro) van f/g Chr. De Feyter uit Axel aan kop.
De Apache-nakomeling Hamilton en de andere charmeur-nazaat Highly Charming C-Two waren de andere dressuurveulens die naar Ermelo mogen.

Bij de springveulens viel die eer te beurt aan de rassige over veel uitstraling beschikkende Huwerna (Bubalu VDL x Rowerna keur van Iroko) van f/g S. Moens uit Aagtekerke.

De rubriek driejarige springpaarden was niet zo groot, hier werd het kampioenslint opgeëist door Evyjendy (Douglas x Vjendy ster prok van Indoctro) van W.S.M. Walraven uit Veere. Even later werd zij ook Dagkampioen, want de jury plaatste haar boven de beste van de vier tot en met zevenjarige stermerries, Diamond Zoetendaele (Unaniem uit Rosenieta van Ahorn) gefokt bij S.C. Textor uit Broekhuizenvorst en nu geregistreerd bij C. Lootens uit Maldegem.

Dagkampioen in de richting dressuur werd de royaal ontwikkelde en fijn dravende Diamanda (Vivaldi uit Sante de la Fazenda van Welt Hit II) van f/g T. Hessels uit Sint Maartensdijk. Bij de driejarige dressuurpaarden ging, net als bij CK Zuid-Holland, een dochter van Ziësto aan kop. Deze rassige Efaya is gefokt en staat geregistreerd bij C.A. Telussa-Baas uit Oostkapelle. Medegeregistreerden zijn W.H. Ruppert, G.N. van der Zijden, B. Maljaars, allen uit Putten. Het was een goede dag voor al deze personen, want Efaya’s moeder, de elite preferente prestatie sportmerrie Papaya (Jazz uit Paasja keur pref prest van Leraar) werd publiekelijk gehuldigd vanwege al haar predikaten en fraaie, getalenteerde nakomelingen. Een aantal daarvan verscheen in de ring voor een pakkende demonstratie.

Sport en fokkerij lijken in Zeeland duidelijk hand in hand te gaan, want ook in de selectie voor de Pavo Cup kon de jury, bestaande uit Karin Retera, Johan Hamminga en Ton de Kok, royaal paarden aanwijzen voor afvaardiging naar de halve finale in Ermelo. Zowel bij de vierjarigen als bij de vijfjarigen waren dat er vijf. In de eerste groep waren de hoogste punten, 84.5, voor Taxi Buuron Diva (Vivaldi uit Udine van Gribaldi) van f/g C. van Loon-de Berg uit Kruisland en medegeregistreerd bij Corina Verbocht uit Halsteren, die zelf in het zadel van deze donkere vos zat. Dezelfde score was bij de vijfjarigen voor Hexagon’s Charon (Rubiquil uit Silver van Havidoff), gefokt bij F. Weijs uit Veulen en geregistreerd bij Stal Hezagon in Schore. De donkere hengst werd deskundig voorgesteld door Thamar Zweistra.

Bron: KWPN

Terug