Nieuws

NK Young Riders: nog zes titelkandidaten

23 04 2011


In het Nederlands kampioenschappen springen voor Young Riders is er nog weinig licht te zien tussen de zes favorieten voor de titel. Na twee wedstrijden heeft Sjaak Sleiderink met BMC Laksha de Breve de beste papieren, maar zijn voorsprong is gering.

De tweede wedstrijd voor de Young Riders werd direct op tijd verreden en Sjaak Sleiderink en Laksha de Breve, die na het eerste onderdeel de gedeelde tweede plaats in handen hadden, wisten dit parcours foutloos en in de snelste tijd af te leggen. Zijn naaste belager Hendrik-Jan Schuttert, die na de openingswedstrijd eerste en gedeeld tweede stond, maakte een fout door iets te lang werk te hebben met Up to Date, zakte door die ene strafpunt van de tweede naar de vijfde plaats in de tussenstand.
Met de schimmel Cerona Z noteerde Hendrik-Jan een springfout en daar staat hij nu zevende mee. Stefanie van den Brink, die vorig jaar nog Nederlands Kampioene werd bij de junioren, neemt met Verdi de tweede en met Wapper de derde plaat in het tussenklassement in. Met twee ijzers in het vuur lijkt de blond gelokte amazone bijna zeker van een podiumplaats. Ruben Romp met Kadans Webster SFN, die in de tweede kwalificatiewedstrijd als tweede eindigde, staat nu de vierde plaats in de tussenstand.

Tussenstand NK Young Riders:
1) Sjaak Sleiderink (Denekamp) - BMC Laksha de Breve (Paladin des Ifs x Bhakti de Beaupre) - 0.11
2) Stefanie van den Brink (Nijkerkerveen) - Verdi (Heartbreaker x Mr.Blue) - 0.40
3) Stefanie van den Brink - Wapper (Perion x Ircolando) - 0.47
4) Ruben Romp (Riel) - Kadans Webster SFN (Hors la Loi II x Calvados) - 0.98
5) Hendrik-Jan Schuttert (Ommen) - Up To Date (Kigali x Gandor Fortuna) - 1.11

Uitslag 2e onderdeel NK springen Young Riders:
1) Sjaak Sleiderink (Denekamp) - BMC Laksha de Breve - 0 / 72.18
2) Ruben Romp (Riel) - Kadans Webster SFN - 0 / 73.52
3) Robin van de Wetering - Untouchable - 0 / 74.16

Bron: KNHS

Terug