Nieuws

Murona laat veel goeds achter

03 05 2011


Complicaties tijdens de geboorte van haar dertiende veulen zijn de bekende fokmerrie Murona (v.Vincent) fataal geworden. Vanaf haar geboorte in 1994 was ze de oogappel van familie De Feijter in Axel, die haar samen met Piet Riemens fokte.

De schimmelmerrie Murona is een begrip in de fokkerij, zeker in het Zeeuwse. Ze was niet alleen bijzonder vruchtbaar, maar is ook een fantastische fokmerrie geweest. Het leverde de elitemerrie Murona de predicaten preferent en prestatie op.

Murona bracht jaar op jaar rubriekswinnaars op de Centrale Keuring in Vrouwenpolder. Haar eerste zoon Ravanelli (v.Clavecimbel) had op vijfjarige leeftijd al 10 winstpunten in de Z1-dressuur en van de zes dochters die volgden zijn er twee ster prok, is er één keur en zijn er drie elite. Een keer tekende Flemmingh voor het vaderschap, vijf keer klikte het fantastisch met keurhengst Negro.

Het preferentschap mag ze dus twee keer dragen. Haar dochters Wurona en Vurona, beide van Negro, zijn daarbij ook nog eens sport(dressuur).

Maar ook in tweede en derde generatie gaat de invloed van Murona al verder. Haar dochters brengen aan de lopende band opvallende veulens, die op veulenveilingen als warme broodjes in andere handen overgaan.

Daarmee blijft de invloed van Murona op de fokkerij de komende jaren verzekerd. Een bijzondere merrie is helaas te vroeg heengegaan.

Terug