Nieuws

Oranje kwartet eindigt als gedeeld vijfde

13 05 2011


Ierland en Belgiƫ waren vanmiddag de grote verrassingen van de eerste Topleague-landenwedstrijd in La Baule. Het Nederlandse team van Rob Ehrens eindigde in een wedstrijd met kleine verschillen op de met Amerika gedeelde vijfde plaats.

Met een dubbele nulronde (de enige van het hele veld) van Judy-Ann Melchior op As Cold As Ice Z behield België een toppositie, al moest het team van bondscoach Philip Guerdat het Ierse kwartet voor laten gaan. Shane Sweetnam was niet voor niks uit Amerika overgekomen om Amaretto d'Arco naar 1 en 4 strafpunten te sturen. Billy Twomey beperkte de schade op Romanov tot twee keer een balk. Ook Cian O'Connor leverde met Larkhill Cruiser een belangrijke bijdrage: 4 en 0. Cameron Hanley, in de eerste manche nog super nul, noteerde in de tweede ronde met VDL Southwind 17 strafpunten.

In de tweede manche kon wereldkampioen Philipe Lejeune met zijn Kentucky-hengst Vigo d'Arsouille de nul uit de eerste manche niet vasthouden (zeven strafpunten). Maar Dirk Demeersman herhaalde met Bufero van het Panishof zijn eerste prestatie (één balk) en Judy-Ann Melchior verbaasde vriend en vijand met haar tweede gave nulronde. Jos Lansink kreeg Valentina van 't Heike ditmaal wel rond, maar liet de winst voor België uit zijn handen glippen toen er in de laatste lijn twee balken rolden.

Duitsland werd derde, dankzij goede prestaties van Philip Weisshaupt/Catoki (0/4), Marcus Ehning/Kuchengirl (4/0) en Carsten-Otto Nagel/Corradina (4/4). Thomas Mühlbauer zorgde met Asti Spumante (9/8) voor de streepscore.

Achter de Britten (Nick Skelton/Carlo, David McPherson/Chamberlain Z, Robert Smith/Talan en Peter Charles/Murka's Nevada) eindigden de Amerikanen en de Nederlanders gedeeld als vijfde. Vincent Voorn kon aan zijn gave eerste ronde geen vervolg geven: 16 strafpunten met Alpapillon Armani. Eric van der Vleuten en VDL Groep Utascha SFN beterden juist hun leven (8/0), Jur Vrieling en VDL Bubalu voegden aan hun eerste nulronde een manche met één balk toe. Marc Houtzager en Opium noteerden 9, respectievelijk 8 strafpunten.

Lees dinsdag alles over CSIO La Baule in Het Sportpaard.

Terug