Nieuws

Nederland gedeeld derde in Kopenhagen

21 05 2011


Een geheel uit noordelijke combinaties bestaand Nederlands team heeft gisteren in de landenwedstrijd springen in Kopenhagen beslag gelegd op een met Belgiƫ gedeelde derde plaats. Opnieuw waren de Ieren de verrassende winnaars, Duitsland eindigde met vier strafpunten verschil op de tweede plaats.In het Nederlandse team was Angelique Hoorn met O'Brien de constante en betrouwbare factor.

Met twee keer een gave nulronde legden Hoorn en de voor het eerst sinds lange tijd weer op landenwedstrijdniveau acterende Blauwendraad's O'Brien de basis voor de keurige derde plaats. Suzanne Tepper leverde ook een prima prestatie door met Alwin Z in de eerste manche de schade tot één balk te beperken. In de tweede omloop kwam Tepper - conform de regels van de Promotional League die voorschrijven dat er in de tweede manche slechts drie combinaties per team starten - niet meer in actie.

Nathalie van der Mei had met Valesca een sublieme eerste omloop, maar in de tweede manche drukte de Friese amazone het resultaat door 16 strafpunten te noteren.

Jur Vrieling en Emmerton VDL maakten in beide manches één springfout.

De Ieren waren in Kopenhagen weer de grote verrassing. In La Baule hield al niemand rekening met de groenjassen, in Kopenhagen behoorde het team bestaande uit David O'Brien/Annestown, Jennifer Crooks/SF Uryadi, Alexander Butler/Will Wimble en Dermott Lennon/Kalvinretto evenmin tot de favorieten. Maar met twaalf strafpunten hielden de Ieren het geheel Holsteinse kwartet Holger Wulschner/Cefalo, Thomas Voss/Carinjo, Janne Friederike Meyer/Lambrasco en Jörg Naeve/Calado 2 op afstand.

Lees dinsdag meer in Het Sportpaard.

Terug