Nieuws

De Balanda brengt Lamm de Fetan aan de start

02 06 2011


Niet eigenaar Edouard de Rothschild, maar diens trainer Gilles Bertran de Balanda bracht afgelopen week op CSI** Le Boissiere de hengst Lamm de Fetan aan de start. Het betekende tevens de rentree van routinier Bertran de Balanda.

Dertig jaar geleden oogstte Gilles Bertran de Balanda wereldroem met de crack Galoubet. Op de Wereldruiterspelen van Jerez de la Frontera (2002) was De Balanda weer helemaal terug. Met Crocus Graverie droeg hij bij aan teamgoud voor Frankrijk.

Op gevorderde leeftijd bracht De Balanda afgelopen weekeinde dus Lamm de Fetan aan de start. Deze zoon van Fergar Mail won vorig jaar met Timothee Anciaume de Global Champions Tour van Valencia. Kort na dit succes kocht Edourd de Rothschild, een rijke Fransman met ambities om zich met een Israelische startlicentie in de topspringsport te begeven, de hengst. Maar Lamm de Fetan was direct geblesseerd en maakt nu pas, een jaar later zijn rentree. Overigens reed De Balanda ook een paard uit de stal van Ludger Beerbaum dat eerder succesvol was onder Marco Kutscher: Clintus.

Bron: studforlife.com

Terug