×

Nieuws

Imke en Sunrise niet naar EK Rotterdam

15 06 2011


Opnieuw een tegenslag voor de Nederlandse dressuursport. Imke Schellekens en Sunrise zullen niet deelnemen aan het EK dressuur, later dit jaar in Rotterdam.

Na een tussentijdse check van Hunter Douglas Sunrise is afgelopen week gebleken dat haar blessure nog niet voldoende hersteld is om volop aan het werk te gaan. Sunrise herstelt, maar toch langzamer dan gehoopt. Dit betekent dat Imke en Hunter Douglas Sunrise deze zomer nog niet op de wedstrijden zullen verschijnen en deelname aan het EK daardoor onmogelijk wordt. Gelukkig is de prognose van het totale herstel van de blessure positief, maar hoe lang het precies nog zal gaan duren, is niet duidelijk.
Doordat Imke en Hunter Douglas Sunrise niet aan de eis van de KNHS, dat je binnen 9 maanden sinds je laatste wedstrijd een A-kader score gehaald moet hebben, verliezen zij hierdoor hun A-kader plaats.

Imke:" Natuurlijk vind ik het heel jammer, dat we dit jaar niet van de partij kunnen zijn op het EK. Hunter Douglas Sunrise is al 5 jaar een vaste waarde voor het Nederlands team. Maar gezien de ernst van de blessure, voelde ik dit nu wel aankomen. Ik baalde het meest in de eerste periode na het ongelukje waarbij Sunrise deze blessure opliep. Zo onnozel. Maar nu wil ik alleen maar dat Sun straks weer lekker aan het werk kan".

Bron: academybartels.com

Terug