Nieuws

Curonia superieure kampioene van Gelderland

17 06 2011


De Uphill-dochter Curonia heeft haar favorietenrol op de CK Gelderland in Ermelo volledig waargemaakt.

Nadat Curonia (f/e G.W. van Norel) op de stamboekkeuring 95 punten voor exterieur en beweging kreeg, wat nog nooit een merrie vóór haar gekregen had, werd zij nu dan algemeen kampioene van de dressuurmerries op de Centrale Keuring van de regio Gelderland. Hiermee liet ze de kampioene van de driejarige dressuurmerries, Daula II (v.Gribaldi, f/e J.M. van Uytert uit Heerewaarden, mede-geregistreerde A. Barneveld uit Bilthoven) achter zich. Deze Daula II mag samen met haar negen collega's uit de kopgroep naar de Nationale Merriekeuring.

De regio Gelderland had niet alleen een primeur doordat zij de eerste CK van dit seizoen organiseerden, maar ook deden zij dit in een nieuwe formule. 's Ochtends vond een openbare training plaats in het kader van de selecties voor het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden en met name in de middag- en avonduren vonden de keuringsrubrieken plaats. Deze werden afgewisseld met shows, zoals diverse tuigpaardrubrieken, en springrubrieken op nationaal niveau.

Bij de driejarige springmerries werden vijf merries uitgenodigd voor de kopgroep, allemaal verdienden zij een uitnodiging voor de Nationale Merriekeuring. Tot kampioene werd uitgeroepen Daire (v.Vigaro, fokker J.G. Venderbosch uit Varsseveld) van De Radstake BV uit Varsseveld. In tegenstelling tot de driejarige dressuurmerries was het in de springrichting wel de jeugd die het won van de oudere merrie. De kampioene van de vier- tot en met zevenjarige springmerries moest Daire in het algemeen kampioenschap voor laten gaan. Het ging hier om Carrone (v.Phin Phin, f/g H.J. Griesen uit Eibergen).

Het aantal veulens, die aan het eind van de ochtend werden beoordeeld, was niet heel groot maar toch konden er vier dressuur- en twee springveulens worden afgevaardigd naar de Nationale Veulenkeuring. De kampioenen in de beide richtingen waren Glowan (v.Q.Breitling LS, f/g B.A.W. Mensinck uit Vierakker, mede-geregistreerde M.E. Ras uit Vierakker) en Gerbera (v.Negro, f/g F. van der Pol uit Ruurlo).

De voorselectie om de Pavo Cup leverde vier vierjarigen en twee vijfjarigen op voor de halve finale tijdens de KWPN Paardendagen. De hoogste punten bij de vierjarigen kreeg de Johnson-dochter Citho (fokker G.J. van Zadelhoff uit Winterswijk) onder Judith Ribbels met 84,5 punten. Bij de vijfjarigen was dit Bianco D (v.Ungaro) met 73 punten. Hij werd gereden door Linda Mars.

Vijf vierjarige springpaarden in de voorselecties om de VION-Cup behaalden genoeg punten om door te mogen naar de KWPN Paardendagen. De hoogste punten kreeg voshengst Creatie (v.Diamant de Semilly) onder Mark van den Top met 22,5 punten.

Bron: KWPN

Terug