×

Nieuws

Unaniem verkocht aan Athina Onassis

22 06 2011


Het toppaard BMC Unaniem van Ben Schröder is begin deze week verkocht aan de steenrijke Athina Onassis, kleindochter en erfgenaam van de overleden Griekse reder Aristoteles Onassis.

Na tal van goede optredens onder het zadel met Ben Schröder tijdens onder meer Jumping Amsterdam, Indoor Brabant en het NK in Mierlo kreeg ook het buitenland steeds meer aandacht voor Unaniem.

BMC Unaniem was gedeeld eigendom van hengstenhouder Lauw van Vliet en de gebroeders Ben en Wim Schröder, die samen de BWG Stables exploiteren. Vier jaar geleden meldde Ben Schröder zich aan de poort van de absolute top met Rubert R van Stal Roelofs. Ook die werd verkocht toen Ben leek te gaan oogsten. "Natuurlijk is dit sportief gezien waardeloos", vindt Ben Schröder. "Maar het zou onverantwoord zijn geweest om dit bod te weigeren."

De broers Schröder werden in 2010 gedeeltelijk eigenaar van Unaniem om hem ook in de sport te kunnen uitbrengen. Ben Schröder: "We hebben hem uit de dekdienst gehaald en volgens mij is hij 17 keer geplaatst in een Grote Prijs. Logisch dat er dan mogelijke kopers komen. Maar we hebben nooit een bedrag genoemd en hoefden en wilden hem niet direct verkopen."

Totdat Athina Onassis, die met haar Braziliaanse echtgenoot Alvaro de Miranda Neto (kortweg Doda) een stal drijft in België, zich meldde. „Het leek erg veel op het bod dat destijds op Rubert werd uitgebracht. Toen heb ik tegen eigenaar Herman Roelofs gezegd dat ik het wel zou weten als ik in zijn schoenen stond, hoe erg dat voor mij ook was. Met Rubert was ik in die tijd verder dan nu met Unaniem. Toen was ik min of meer vaste keus in de Nederlandse equipe en maakte ik een goede kans om naar de Olympische Spelen in Hongkong te gaan. Sportief is dit natuurlijk net zo goed waardeloos. Maar als we tegen dit bod nee hadden gezegd, had ik het niet meer aangedurfd op Unaniem te gaan zitten, zo bang zou ik zijn dat hem wat zou overkomen."

De verkoop van BMC Unaniem wordt uitgerekend bekend een dag voordat op het Erve Maathuis de 37ste editie van het CSI Twente begint. Een thuiswedstrijd voor de Schröders. Voor Ben begint het opleiden van een paard naar de top opnieuw. Net als vier jaar geleden na de verkoop van Rubert R.

De kans is echter niet denkbeeldig dat Ben Schröder, met de eveneens tienjarige Urban Hero, toch van start gaat in de Grote Prijs van Twente.

Bron: hippischtwente.nl

Terug