Nieuws

Schitterende kampioenen in Overijssel

24 06 2011


De regio Overijssel heeft hun Centrale Keuring weten te verbinden aan het CSI Twente in Geesteren, waardoor de keuring op een prachtige locatie plaats heeft kunnen vinden en nog meer uitstraling krijgt. De kampioenslinten gingen naar B.Rubertha 11 (v.Namelus R) en De Mijne C (v.Don Schufro).

Op woensdag werden al de voorselectie voor de VION Cup en Pavo Cup verreden op het concoursterrein, gisteren was het de beurt aan de veulens en merries om in de keuringsbanen hun kunnen te tonen. De drie jaar en oudere merries werden beoordeeld door Arie Hamoen (vz), regio-inspecteur Henk Dirksen en Ben Bontjer.

Algemeen dressuurkampioene werd Don Schufro-dochter De Mijne C van f/g J.W. Holtland uit IJsselmuiden. Op de stamboekkeuring scoorde zij ook al de hoogste punten van de regio met 90 punten voor exterieur en beweging. De zwarte merrie klom er in de kampioenskeuring nog meer in dan in de eerste ronde en maakte zo de titel de hare. Reservekampioene werd de beste vier- tot en met zevenjarige merrie Charbona (v.Uphill). Deze eveneens zwarte merrie van f/g H.H. Pothof uit Raalte is een rijke merrie met een goed achterbeengebruik, maar wat betreft model en voorhand moest zij haar meerdere erkennen in De Mijne C.

Net als op de Centrale Keuring in Gelderland was het bij de driejarige springmerries wederom een dochter van de Grand Prix-hengst Vigaro die er met de kampioenstitel vandoor ging. Deze Donnarissa (f/g G.J.H. Markhorst-Van der Velde uit Brucht) heeft een bloedgemaakt model, heeft voor hoge punten gesprongen op de stamboekkeuring en heeft voldoende souplesse. Bij de kampioenskeuring om het algemeen kampioenschap moest zij echter haar vijfjarige concurrente voor laten gaan.

Deze B.Rubertha 11 (Namelus R x U.Rubertha 15 stb v.Contender) kreeg dus naast de kampioenstitel bij de vier- tot en met zevenjarige merries ook het lint voor de beste springmerrie. De merrie, gefokt door- en in eigendom van Stal Roelofs, is een schitterend mooie merrie met een heel mooie voorhand. Tijdens de merrietest in Sleen slaagde zij recent met topcijfers, 88 punten in totaal met negens voor galop, reflexen, rijd- en bewerkbaarheid en aanleg als springpaard. Ook kreeg ze al 80 punten voor exterieur. "Een echte kampioensmerrie", zo omschreef juryvoorzitter Arie Hamoen haar.

Bij de veulens bestond het juryteam uit Bart Henstra, Klaas Iwema en Augusta Lantsheer.
Kampioen van de springveulens werd het merrieveulen Go-Melody VMH (Arezzo VDL, fokker H.H. en W.H. Voogd uit Hengelo). Dit nog jonge veulen is goed ontwikkeld en heeft een sterk achterbeengebruik. Daarnaast toonde ze veel charme en afdruk in het lopen, met een ruime, krachtige galop.
De dressuurveulens kenden hun kampioen in het hengstveulen Go-On, een zoon van Ampère gefokt door- en in eigendom van K.van der Scheer en D. van Norel Prins uit Oldebroek. Een correct veulen met veel uitstraling, dat gemakkelijk kan schakelen en met name in galop veel afdruk en balans toonde.

Bron: KWPN

Terug